• Dark Rosie

    Erna Faust

Luisterliedjes van Dark Rosie in De Terp

OUDORP De Noord-Hollandse groep Dark Rosie treedt zondag 15 september vanaf 15.00 uur op in De Terp aan de Kerklaan 4. Het belooft een wervelwind aan verkwikkende luisterliedjes te worden, gemaakt door vier avontuurlijke muzikanten.

Miranda Zuurbier zingt ze en bespeelt de accordeon. Michel de Wit speelt gitaar, Vincent Lamers plukt de contrabas en Mark Minnema vindt alles leuk waar snaren op zitten: gitaar, mandoline, Ierse bouzouki, steelguitar. Zij hebben lol in het maken van eigen en eigenzinnige Nederlandstalige liedjes. Je mag het Nederchansons noemen: soms zijn ze theatraal en gepassioneerd, dan weer direct en overrompelend. Zo bezingen ze het leven in warme klanken. Over de liefde gaat het natuurlijk, over verlies en troost, maar net zo makkelijk brengen de muzikanten een vrolijke ode aan hun katten.

Muzikaal is de groep kieskeurig maar niet eenkennig. De ene keer hoor je een klassieke opmaat, dan weer een Cubaanse cadans of een beet van de blues. Wie oplet hoort Edith Piaf voorbij schuifelen. En Astor Piazzolla, die grote man van de Argentijnse tango, geeft een knipoog.

De entree bedraagt €10. 

Bron: Youtube Dark Rosie