• De Schermer Molen in het blauw.

    Joris van Lier

Museummolen in feestelijk blauw voor de Week van ons water

SCHERMER  Werk aan ons water is nooit af. Elke dag weer wordt er hard gewerkt om ons land waterveilig te houden. En om te zorgen voor voldoende en schoon water. Twee maal per jaar organiseren de waterpartners een Week van Ons Water. Dit najaar is het thema waterveiligheid en wateroverlast. Dan kun je bij jou in de buurt kijken waar er wordt gewerkt aan ons water. En wat je zelf kunt doen om ons water schoon te houden en wateroverlast tegen te gaan.

Nog tot 24 oktober worden er weer tal van leerzame en verrassende activiteiten georganiseerd door heel Nederland die antwoord geven op vragen als: hoe beschermen we Nederland tegen water? Wat kan ik zelf doen om wateroverlast tegen te gaan? Wat moet ik doen bij overstroming? Bij de Schermermolens en de Museummolen kunt u ook deze week met eigen ogen zien hoe de Nederlandse strijd tegen het water al eeuwen geleden gevoerd werd.

De Museummolen bestaat dit jaar 50 jaar en viert dat graag met u als bezoeker. Tot 31 oktober is de molen dagelijks geopend, daarna op zondagen en op aanvraag of bij verhuur. Deze herfstvakantie is het ook in het donker (buiten openingstijden) zeker de moeite waard om even te kijken..