• David Olney.

    Museum Nic Jonk

Museumconcert David Olney & Dan Seymour

GROOTSCHERMER David Olney & Dan Seymour geven zondag 14 oktober vanaf 17.00 uur een museumconcert in Museum Nic Jonk aan het Haviksdijkje 5.

David Olney verandert niets aan een zichtbaar uiterlijk,  hij verandert het uiterlijk van de werkelijkheid. Hij verandert de ruimte en de manier waarop wij ons in die ruimte voelen. Hij verandert harten, geesten en gemoedstoestanden zoals de rest van ons lakens verandert, alleen zonder die slecht gevouwen hoeken. Zijn liedjes zijn wonderen van verrassing en genot. Op zijn nieuwe CD 'This Side or the Other' hoor je een man is die bekend is met het dwalende leven en het verlangende hart van een dichter. Hoewel geen conceptalbum, is er wel een terugkerend thema. De frequente verwijzing in de songs naar muren – of ze opgebouwd worden of neergehaald : Olney is meer dan zijn eigen aandeel muren tegen gekomen en hij doet nog steeds zijn best om ze te begrijpen. 'Ik hou van liedjes waar je iets in hoort en dan opeens is het veel meer dan je dacht. Zoiets als een loodgieter die opera gaat zingen. Je verwacht het niet. Er zijn weinig ontmoetingen met kunst waar zo'n stoot uit een onverwachte hoek komt.'

Bij David Olney, met Daniel Seymour aan zijn zijde op bas, mag je  wel degelijk het onverwachte vermoeden en ja hoor, die k.o.-stoot komt regelmatig! Een avond met David Olney is een collectie van woorden, melodiën, ritme, onbetrouwbare vertellers, gewelddadige opschepperij, weemoedige introspectie, freaks, leugenaars, oplichters, gekken en geliefden. Dit alles draagt bij aan de kracht van Olney als songwriter en één van de meest gerespecteerde artiesten in het Americana circuit.

Kaarten kosten € 15 en zijn te bestellen via tel. 0299-671560/ 06-53325569 of info@nicjonk.nl