• Kimberley Zondag

Midzomerconcert in de Cultuurkoepel

HEILOO Het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland verzorgt zondag 23 juni vanaf 14.30 uur een Midzomerconcert in de Cultuurkoepel aan de Kennemerstraatweg 464.

Het orkest bestaat al ruim 45 jaar en verzorgt de muzikale begeleiding van de oratoriumkoren van Schagen, Bergen en Castricum. Het orkest bestaat uit gevorderde amateur- en beroepsmusici uit Noord-Holland en kan samen met dirigent Pieter-Jan Olthof terugkijken op vele muzikale hoogtepunten. Naast de koorbegeleidingen verzorgt het orkest regelmatig ook zelf concerten waarin gekozen wordt voor symfonisch werk, al dan niet gecombineerd met een instrumentale- of vocale solist.

Voor dit Midzomerconcert is een gevarieerd programma samengesteld. Voor de pauze staan de Siegfried Idyll van Wagner en The Lark Ascending van Vaughan Williams op het programma. De violist Shin Sihan zal de vioolsolo spelen in de Lark Ascending, waarin het gezang van de leeuwerik wordt uitgebeeld op een warme zomerse dag. Na de pauze speelt het orkest de 4de symfonie van Mahler, de meest populaire Mahler symfonie. Alle stijlkenmerken van Mahler komen aan bod, de muziek is soms zeer emotioneel, met grote uitbarstingen, zelfs een beetje banaal. Sopraan Heleen Koele zal de solo zingen in het slotdeel.

Kaarten à € 22,50, (kinderen tot 17 jaar € 10) zijn verkrijgbaar via www.cultuurkoepelheiloo.nl of voor aanvang aan de zaal.