• FloJaMalawi
  • Ed Peeters

Meet & Greet met FloJa Malawi bij Het Gulden Vlies

ALKMAAR Na het succes van vorig jaar houdt stichting FloJa Malawi ook dit jaar weer een Meet & Greet. Vrijdag 20 april spreken André Oudhuis en Paulien van Musscher van de stichting bij Het Gulden Vlies aan de Koorstraat in Alkmaar.

De stichting FloJa Malawi is opgezet door Floor en Jan uit Drunen. Zij runden een dagopvang voor kwetsbare kinderen uit de omgeving van het dorp Ngara in het noorden van Malawi. In maart 2016 vertrokken de Alkmaarders André en Paulien naar het Afrikaanse land om de opvang te runnen. Dit doen ze tot op de dag van vandaag met veel plezier.

FloJa Malawi is een kleuterschool en dagopvang met ongeveer negentig kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar. De school wordt onder toezicht van de Alkmaarders grotendeels geleid door lokale medewerkers. Ook is het Ngara Primary School Project door André en Pien in het leven geroepen. Het stel wil samen met de plaatselijke bevolking er voor zorgen dat het vervolgonderwijs na de kleuterschool goed geregeld is

André Oudhuis en Paulien zijn over uit Malawi en spreken 20 april in Alkmaar. Nieuwsgierig naar hun ervaringen, wat ze opvalt en welke grappige verschillen zij ervaren? In een ongedwongen, open sfeer praten ze over hun avonturen en kunnen mensen vragen aan hen stellen. Hoe gaat het met de kinderen op de kleuterschool in Ngara? Met welke projecten is het stel op dit moment bezig?

Zin om te komen? Laat het dan even weten (in verband met de organisatie) en meld je aan via het evenement op Facebook of per mail secretariaat@FloJamalawi.nl voor één van de bijeenkomsten:

- In Alkmaar vrijdag 20 april 2018, aanvang 17.00 uur - einde 21.00 uur (dialoog start rond 18.00 uur) in Grand Café Het Gulden Vlies, Koorstraat 20, 1811 GP in Alkmaar.

Vragen kunnen gesteld worden via email secretariaat@flojamalawi.nl, of via een PB op de Facebook site.