• Mantelzorgcentrum

Mantelzorgcentrum tien jaar: debat en theatervoorstelling

ALKMAAR/HEILOO Een jubileum mag je vieren. Maar als je als Mantelzorgcentrum 10 jaar bestaat, voelt een jubileum wel dubbel. Er is veel gebeurd in de afgelopen jaren en daar staat het centrum de komende tijd bij stil. Het centrum is nog steeds niet overbodig en mantelzorgers hebben nog altijd de hulp en ondersteuning van het centrum nodig.

Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, actief van de gemeente Heiloo tot aan Den Helder. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen blijven geven en daar zelf gezond bij blijven.

Het centrum viert het tienjarig bestaan groots met een waar mantelzorgdebat. Iedereen die met het thema mantelzorg te maken heeft (mantelzorgers, medewerkers in zorg en welzijn, organisaties die een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid voeren), mag hierbij aanwezig zijn. Het mantelzorgdebat is op dinsdag 17 april in Poppodium Victorie in Alkmaar.
Het mantelzorgdebat is in Lagerhuis-opstelling. Aan de hand van pittige stellingen discussiëren de aanwezigen met elkaar over mantelzorg. Is het bijvoorbeeld moreel verwerpelijk om geld te verdienen voor de zorg voor je naaste? Margriet Brandsma (voormalig NOS-verslaggever) leidt het debat.

GRATIS BIJEENKOMST Het mantelzorgdebat is op dinsdag 17 april 2018 van 16.30 tot 22.00 uur. Er wordt begonnen met een simpele avondmaaltijd. De bijeenkomst is gratis voor mantelzorgers en (zorg)professionals uit de gemeenten Alkmaar, Bergen en Heiloo. Aanmelden is verplicht en dat kan via communicatie@mantelzorgcentrum.nl

THEATERVOORSTELLING Op dinsdag 15 mei wordt het jubileum ook gevierd met een mantelzorgtheater in Den Helder. Theatergroep Kracht van de Beleving voert speciaal voor ons een voorstelling op rondom het thema Mantelzorg. Niet alleen de grote verhalen over offers en liefde en rouw, maar juist ook de kleine, alledaagse verhalen die vaak onopgemerkt blijven. Dagvoorzitter Margriet Brandsma praat het geheel aan elkaar. Bovendien legt een live-cartoonist de middag op een unieke manier vast. Aanmelden hiervoor kan via communicatie@mantelzorgcentrum.nl