Maandelijkse KOOK verkoop op 3 februari

ALKMAAR Stichting KOOK houdt zaterdag 3 februari weer haar maandelijkse zaterdag verkoop. Bezoekers zijn van 10.00 tot 15.00 uur in het pand aan de Zijperstraat 36A in Alkmaar welkom om voor weinig geld allerlei goede, tweedehands huisraad en kleding kopen.

De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt om ontwikkelingsprojecten in de Derde Wereld te financieren. In de maand februari helpt KOOK bij het aanleggen van een grote groentetuin en het oprichten van een schoolrestaurantje basisschool in Kobastil in Ethiopië. Doel van het project is aanleggen van en grote groentetuin naast de school, waarvan de opbrengst gebruikt wordt om in een nieuw te bouwen schoolrestaurant te gebruiken voor maaltijden voor arme kinderen die zonder eten naar school komen en de weeskinderen uit het dorp. De overschotten kunnen mee naar huis. Het gaat om een grote groentetuin (40 teeltbedden). De tuin wordt geïrrigeerd, omheind, en de hoofdpaden betegeld. Ook het leren om goed groente te verbouwen is een belangrijk doel/effect. Er wordt een agrarische commissie gevormd, waarvan de leden een uitvoerige training krijgen, en vervolgens docenten, leerlingen en dorpsbewoners kunnen opleiden. Voor de boeren in het dorp en omgeving dient de tuin ook als voorbeeld "proeftuin". 

Wie nog bruikbare spullen heeft kan deze afleveren bij het KOOK-pand op maandag en woensdag van 10.00 tot 15.00 uur. Op deze tijden kunnen mensen tevens in het pand terecht om aankopen te doen.