• Lorrén treedt vrijdag op in De Rijp.

    Daphne Ponsteen

Lorrén in De Groene Zwaan

DE RIJP Zangeres Lorrèn treedt vrijdag 13 april op bij De Groene Zwaan aan de Rechtestraat 12 in De Rijp. Ze zal om 21.00 uur het podium betreden.

Lorrèn is geboren in Israël maar verhuisde op 8-jarige leeftijd met haar ouders naar Nederland. Ze brak in 2012 door met een spontaan gezamenlijk optreden in de North Sea Jazz Club met Al Di Meola.
In april van 2015 bracht ze onder begeleiding van Stargate Music, waar ze inmiddels onder contract stond , haar eerste single 'The Game of Love' uit en daarmee werd ze Radio 2 Serious Talent. Kort daarna realiseerde ze haar debuut album 'Shades of Blue'. Intussen heeft ze haar tweede album 'Land of Possibilities' in 2017 uitgebracht. Ze heeft opgetreden tijdens Eurosonic Noorderslag en ze stond op het podium van Paradiso.
Lorrèn speelt piano en gitaar, maar heeft vooral een zijdezachte stem met hier en daar scherpe randjes.
Ze komt naar De Rijp met twee begeleiders. De entree voor vrijdagavond bedraagt 10 euro per persoon.

De Groene Zwaan is een voormalige Lutherse kerk in De Rijp, nu in gebruik als cultureel centrum. De panden van De Groene Zwaan (de voormalige Lutherse kerk, pastorie en consistorie) zijn dringend aan een restauratie toe. Met name de buitenkant moet grondig onderhanden worden genomen. De drie panden zijn rijksmonumenten, omdat De Groene Zwaan een grote cultuur-, architectuurhistorische- en stedenbouwkundige waarde heeft. De panden vormen een unieke combinatie van kerk, pastorie en consistorie uit de 18e eeuw. Daarvan zijn er nog weinig overgebleven.

De 400.000 euro die nodig is voor de restauratie van De Groene Zwaan is bijeen. Het betekent dat er nu echt gestart kan worden met de restauratie van de panden. Het bestuur van stichting De Groene Zwaan hoopt dat er al deze zomer met de restauratiewerkzaamheden begonnen kan worden. De stichting heeft ook financiële steun gekregen van onder meer het VSB Fonds Beemster, Provincie Noord-Holland, Gemeente Alkmaar, Prins Bernard Cultuurfonds, Rabobank Waterland Coöperatiefonds, Restauratiefonds, Stichting Dioraphte, Hendrik Muller Fonds en vele personen en bedrijven uit de omgeving.