• Pete's Deconstruction Company (PDC)

    Pete's Deconstruction Company (PDC)

Live jazz in Stadskantine Alkmaar

ALKMAAR SBS Jazz presenteert zaterdag 6 januari weer een live jazzconcert in de Stadskantine Alkmaar in de serie "Jazz op 3!". Jazzliefhebbers kunnen twee-wekelijks genieten van live jazz in de typische informele, warme, gezellige sfeer van Stadskantine Alkmaar. Om het nieuwe muzikale jaar in te luiden is er een concert van Pete's Deconstruction Company (PDC) met het programma New Tunes!

Al lang heeft drummer Peter van Raamsdonk een voorliefde voor de minder bekende juweeltjes uit het jazzrepertoire. Om deze weinig gehoorde muziek over het voetlicht te brengen heeft hij het jazzkwartet PDC opgericht. Omringd door saxofonist Frank Stolwijk, bassist Teake Ettema en gitarist Ton Mulders ontstaat de juiste sfeer voor eigenwijze vertolkingen van onbekend jazzrepertoire, weinig gespeelde standards uit het American Songbook en vooral ook eigen composities. Het project New Tunes gaat vooral daarover, nieuwe muziek van gitarist Ton mulders en bassist Teake Ettema. Verrassende composities die de typische PDC aanpak krijgen. Beleef al dan niet bekende muziek eens op een geheel andere wijze bij een optreden van dit puur Alkmaarse jazzkwartet. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon wat drinken en een praatje met iemand maken. 

Het concert begint om 16.00 uur in de Stadskantine aan de Noorderkade 1027 (Ringersfabriek). Kijk op facebook.com/stadskantine voor meer informatie.