• De zeven bedrijven moeten vandaag weer aangesloten worden.

    www.freeimages.co.uk

Liander nog druk met gasleiding Helderseweg

ALKMAAR Alkmaar werd gisteravond opgeschrikt door een lek in een hoofdgasleiding aan de Helderseweg. In een straal van 500 meter mochten inwoners geen open vuur gebruiken, moesten binnen blijven en ramen en deuren sluiten.

In de weide omtrek was een hevig gebrom te horen. Auto's van de naastgelegen Opel-dealer werden beschadigd door rondvliegend puin. Zo kwam een putdeksel op een van de busjes terecht. Rond 19.00 uur kwam de melding binnen, rond 21.00 uur was het lek door beheerder Liander gedicht. Er kwamen daarna nog wel gasresten vrij die in de leidingen achtergebleven waren. Rond 21.30 uur werd de straal met veiligheidsinstructies teruggebracht naar 200 meter en nog weer later naar 25 meter. Ook werd via NL Alert een bericht verzonden. Zeven bedrijven kwamen zonder gas te zitten, huishoudens werden niet getroffen. Een uur later mochten ramen en deuren weer geopend worden en was het gevaar geweken.  

De kruising Helderseweg/Huiswaarderweg is nog afgesloten wegens werkzaamheden aan de leiding. Liander hoopt vandaag de zeven bedrijven nog aan te sluiten op het gas.