• Provincie Noord-Holland

Leeghwaterbrug (N242) in de nachten van 20 en 21 april afgesloten

ALKMAAR Om de verkeerssituatie op de Leeghwaterbrug (N242) voor de weggebruikers veiliger en duidelijker te maken gaat de provincie Noord-Holland in de nachten van 20 en 21 april van 20:00 uur tot 9:00 uur de belijning volledig vernieuwen. Tijdens deze werkzaamheden is de brug in één richting afgesloten.

De huidige gele en witte belijning wordt er afgehaald en er wordt tijdelijke, duurzame gele belijning aangebracht. Deze belijning blijft tot het einde van de werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug gehandhaafd. Daarnaast worden er iets bredere rijstroken gecreëerd door de barriers in de middenberm tussen de rijrichtingen te verplaatsen. Het gaat om  aanpassingen van enkele decimeters. Hierdoor ontstaat er meer gevoel van ruimte op de weg. Dat bevordert ook de veiligheid en doorstroming.

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren moet de weg gedeeltelijk afgesloten worden. De weg is op 20 april vanaf 20:00 uur tot 21 april 9:00 uur vanuit Heerhugowaard richting Alkmaar afgesloten. Op 21 april wordt de andere richting aangepast. Vanaf 21 april 20:00 uur tot 22 april 09:00 uur is de weg van Alkmaar richting Heerhugowaard afgesloten. Tijdens de afsluiting geldt de reguliere omleidingsroute via de Westelijke Randweg – N9. Deze omleiding staat ook ter plaatse aangegeven.

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800-0200 600 (gratis), of per e-mail: leeghwaterbrug@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen op www.noord-holland.nl/leeghwaterbrug.