• Samen aan de slag voor een schonere wijk.

    Van Alckmaer voor Wonen

Landelijke Opschoondag

ALKMAAR De Landelijke Opschoondag zit er weer aan te komen. Op zaterdag 23 maart is het weer zover. Samen gaan buurtbewoners dan aan de slag voor een schonere buurt. De Alkmaarse wijk Kooimeer doet ook mee. Vanuit de Plastic Recycle Werkplaats (schoolplein Kardinaal de Jongschool) worden tussen 13.30 uur en 15.30 uur verschillende activiteiten georganiseerd. Alle bewoners zijn van harte welkom om de handen uit de mouwen te komen steken en samen met de buren de wijk schoon te maken.

De coördinator van de Plastic Recycle Werkplaats, Irene den Hartoog, is enthousiast: "We gaan met wijkbewoners samen aan de slag om van Kooimeer de schoonste wijk van Alkmaar te maken en hebben daarvoor een veelzijdig programma opgesteld. Sup it Up! is er bijvoorbeeld. Met hen kun je suppen en afval uit het water vissen.''

En de buurtsportcoach doet een clean-up-bootcamp. "We gaan daarnaast ook gewoon met prikkers en vuilniszakken door de wijk wandelen. Lekker sportief de wijk schoonmaken dus. Bij onze werkplaats zijn hapjes van buurtbewoners, workshops en demonstraties van plastic recyclen en een expositie over zwerfafval.'' Directeur Fons Köster van Van Alckmaer en wethouder Marcel van Zon helpen die dag mee. "Wij hebben er alvast zin in en rekenen op veel hulp uit de buurt!"

De Plastic Recycle Werkplaats is een ontmoetingsplek en gebaseerd op het concept Precious Plastic. Door middel van machines wordt plastic verwerkt tot nieuwe producten. Jongeren hebben een speciale rol bij de werkplaats. Door middel van een bijbaan hebben zij de mogelijkheid om werkervaring op te doen en nieuwe producten van plastic (zwerf)afval te maken. Tijdens de opschoondag kun je kennis komen maken.

De plastic recycle werkplaats is een initiatief van woningcorporatie Van Alckmaer en Woonwaard om de sociale samenhang van de buurt verbeteren en te zorgen voor een schone en leefbare wijk. City Clean Up.

De Opschoondag Kooimeer is onderdeel van City Clean Up Alkmaar, de grootste stadsschoonmaak van Nederland.