• De Schermer Molens zijn kenmerkend voor het Land van Leeghwater.

    Wikimedia

Laatste Leeghwaterdag

REGIO De laatste Leeghwaterdag van dit seizoen is alweer aangebroken. Zondag 2 september kunnen geïnteresseerden tussen 11.00 en 16.00 uur weer een kijkje nemen bij diverse instellingen, galeries en bedrijven in de voortuin van Alkmaar, te weten de Schermer, Graft en De Rijp.

Er zijn 48 deelnemers in het land van Leeghwater waar bezoekers gastvrij worden ontvangen; van prachtige kerk tot brasserie, van atelier tot akkerbouwbedrijf, van kaasmakerij tot gemaal, van horlogemaker tot museum en beeldentuin.

De deelnemers zijn te herkennen aan de gele Land van Leeghwater vlag. In elke plaats van de gemeente Schermer is wat te beleven, in Driehuizen, Grootschermer, Oterleek, Schermerhorn, Stompetoren en Zuidschermer en ook in Graft. Noordeinde en de Rijp zijn deelnemers gesitueerd.

De deelnemers openen hun deuren voor het publiek. De meeste deelnemers zijn gratis toegankelijk, maar sommige vragen een bijdrage om de kosten te kunnen betalen. Dit is vermeld bij de individuele deelnemer.

De schatten van de Schermer, Graft en de Rijp zijn makkelijk te vinden met een handige schatroutekaart. Deze schatkaart is verkrijgbaar bij alle horecabedrijven in de Schermer, Graft en de Rijp en bij alle deelnemers van de Leeghwaterdag en de VVV Alkmaar. U kunt ook de schatkaart/leeghwaterdagfolder uitprinten van www.leeghwaterdag.nl of de lijst van ',deelnemersinhetkort'