• De enorme diepte van de Grote Kerk wordt tijdens 'Scrooge' optimaal benut.

    Aangeleverd

Koorzangers gezocht voor Scrooge

Meezingen in kerstmusical 2018 in Grote Kerk

ALKMAAR Ter ere van het 500-jarig jubileum van de Grote Kerk zet Superstar Theaterproducties in december 2018 een grootse musicalproductie. Scrooge, de kerstmusical is een nieuwe muzikale bewerking van het wereldberoemde kerstverhaal 'A Christmas Carol' van Charles Dickens. Voor het projectkoor is men op zoek naar goede koorzangers en zingende figuranten.

Het verhaal gaat over de gierigaard Ebenezer Scrooge, die een grote hekel heeft aan Kerstmis, liefdadigheid en mensen in het algemeen. Op kerstavond krijgt Scrooge bezoek van de geest van zijn overleden compagnon Jacob Marley. Deze kondigt aan dat hij bezoek zal krijgen van drie geesten. Zij nemen hem vervolgens mee op een onvergetelijke reis waarbij Scrooge inzicht krijgt in de man die hij vroeger was, nu is en mogelijk in de toekomst zal worden. Als Scrooge beseft dat nog niet alles vast ligt, probeert hij op kerstdag al het onrecht dat hij iedereen heeft aangedaan recht te zetten.

De stichting, bekend van de rockopera Jesus Christ Superstar in de Grote Kerk in 2015, stelt voor Scrooge opnieuw een groot koor samen en gaat ook werken met zingende figuranten.

MASSASCÈNES ,,Dat is nieuw," vertelt artistiek leider Maarten Elout. ,,Naast een koor in de traditionele opstelling zijn we nu ook op zoek naar koorzangers die in de massascènes een veel actievere rol spelen. We gaan hiervoor de enorme diepte van de Grote Kerk optimaal benutten. Koorzangers mogen kiezen in welke hoedanigheid ze worden ingezet, maar zijn sowieso onderdeel van het toneelbeeld."

Voor de begeleiding van het koor zijn koorleider Olaf van Rijn en pianist Gert Jan van der Kamp aangetrokken. ,,Het ultieme kerstverhaal in de Grote Kerk in Alkmaar; ik kan me geen mooiere kerst voorstellen", zegt van Rijn enthousiast. Beide heren zullen vanaf eind april 2018 de koorpartijen gaan instuderen met het projectkoor.

De inschrijving is inmiddels gestart. Meer informatie via www.superstar.theater.