• Zicht op de Klim vanuit de Langestraat.

    Rob Marijn

Klim naar de hemel wegens succes verlengd tot en met 8 oktober

ALKMAAR De Grote Kerk heeft goed nieuws te melden: Klim naar de hemel, het bijzondere en spectaculaire evenement in het kader van de viering Grote Kerk 500 Jaar, gaat na twee zeer succesvolle maanden door, zo is besloten door opdrachtgever STERA. Ruim 40.000 bezoekers reeds beklommen met veel plezier de kerk en de toestroom lijkt, nu het toeristisch seizoen goed op stoom komt, alleen maar toe te nemen. Natuurlijk heeft ook het fantastische weer bijgedragen aan het succes, als ook het geweldig enthousiasme van de vrijwilligers van (de jarige) VCRA die het publiek dagelijks begeleiden.

Nu de zomer echt begonnen is, verzorgt de Klim ook iets speciaals. In augustus blijft de Klim op donderdagavond (koopavond) open tot 21.00 uur. Ook worden er, na een eerste succesvolle keer, yoga-uren georganiseerd. Helaas heeft een initiatief om vanaf het eerste balkon dagelijks te kunnen abseilen geen vergunning gekregen. Met bijvoorbeeld de opening van Kaeskoppenstad en de viering van 425 jaar Kaasdragers-gilde blijkt de Klim ook een geweldig aanknopingspunt voor allerlei activiteiten. Houd hiervoor de website of social media in de gaten.

De organisatie heeft de intentie tot en met 8 oktober open te kunnen blijven: Alkmaars Ontzet. Dit puur Alkmaarse feestje moet de afsluiter zijn van een geweldig half jaar Klim naar de hemel. Nog niet geweest? Koop tickets via de site & bepaal zelf je moment. Dit is belangrijk omdat met name vrijdag, zaterdag en zondag érg druk zijn en vaak uitverkocht. De Klim is van maandag t/m donderdag open van 10.00 uur tot 17.00 uur. En van vrijdag t/m zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Interessant voor de kunstliefhebbers: koop een combi-ticket online! Voor € 7,50 euro extra kun je óók naar het Stedelijk Museum Alkmaar en het altaarstuk van Maarten van Heemskerck in de Grote Kerk.