• Uitzicht op De Klim.

    Rob Marijn
  • Nieuwe medewerkers Steya en Jan.

    Rob Marijn

Klim naar de hemel stopt na 8 oktober

ALKMAAR Klim naar de hemel, het zo succesvolle evenement in het kader van de viering Grote Kerk Alkmaar 500 Jaar, gaat na maandag 8 oktober definitief stoppen, zo is besloten door opdrachtgever STERA. Reeds 80.000 bezoekers beklommen met veel plezier de kerk en nu het herfstweer langzamerhand zijn intrede doet, is het verstandig om met Klim naar de hemel te stoppen. Nog niet geweest? Kom dan nog even snel langs. De Klim is nog bijna twee te bezoeken.

Klim naar de hemel: een schitterend evenement, een onvergetelijke ervaring ook dat zonder incidenten bijna een half jaar lang bezoekers uit binnen- en buitenland in vervoering heeft gebracht. Het idee van een trap óp de kerk en een brug dóór de kerk is schitterend en uniek, de uitvoering door organisatie en aannemer was gedegen en veilig, maar natuurlijk heeft ook het fantastische weer van afgelopen voorjaar en zomer bijgedragen aan het succes van Klim naar de hemel, als ook het geweldig enthousiasme van de vrijwilligers van (de jarige) VCRA die het publiek dagelijks begeleiden. Gastvrijheid ten top!

Ook is er veel respect voor de durf van de ondernemers van STERA, zonder wie de Klim niet gerealiseerd zou zijn en bovendien heeft bewezen de financiële verantwoordelijkheid uitstekend te kunnen dragen. STERA houdt misschien zelfs een bescheiden bedrag over aan de exploitatie van de Klim en kan, afhankelijk van het definitieve resultaat, iets betekenen bij restauratie van de Grote Kerk als het bijvoorbeeld gaat om restauratie van ramen of wijzerplaten, aangezien de jaarlijkse kosten van onderhoud van een 500-jarige kerk enorm zijn.

De organisatie van de Klim heeft besloten op zaterdagavond 13 oktober álle betrokken vrijwilligers (ca 450) van de VCRA, als ook de bedenkers, bouwers, sponsoren en overige direct betrokkenen bij de totstandkoming van de Klim, te bedanken met een geweldig feest in (natuurlijk) de Grote Kerk. Extra leuk: de vrijwilligers die in 2015 de International Children's Games in Alkmaar ondersteunden, worden hierbij ook uitgenodigd. Het thema is bekend: 'Een hemelse avond.'

De dag van de viering van Alkmaars Ontzet, maandag 8 oktober, is de laatste mogelijkheid om de Klim naar de hemel te bezoeken. Dit puur Alkmaarse feestje moet de afsluiter zijn van een geweldig half jaar Klim naar de hemel. Nog niet geweest? Koop tickets via de site & bepaal zelf je moment. De Klim is van maandag t/m woensdag open van 11.00 uur tot 17.00 uur; donderdag van 11.00 uur tot 21.00 uur (Zonsondergang!) en van vrijdag t/m zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur. Kijk op Klimnaardehemel.nl