• Bij de voorstelling van Meneer Monster kun je heel hard lachen om wonderlijke dieren.

    Christiaan Bloem

Kliederen, kleuren en voorstellingen op Peuterfestival in De Vest

ALKMAAR In De Vest zijn voorstellingen voor kinderen vanaf 1 jaar te zien tijdens het Peuterfestival op woensdag 24 januari.

De hele ochtend kan er worden geschilderd en gekliederd in het Tekenatelier en in de benedenfoyer wordt een groot Kleurfeest georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen. Op woensdag 24 januari is het theater vanaf 9.00 uur geopend. In het Tekenatelier op de bovenfoyer kunnen kinderen creatief aan de slag met papier, potlood en penseel. Overal staan schildersezels opgesteld en kunnen kleine kunstenaars zich uitleven. Er wordt gebouwd aan een echt museum waar de kunstwerken komen te hangen.

SPANNING Op het podium komt televisiefiguurtje en vingerpoppetje Lejo voorbij en Dadodans vertelt in de spannende voorstelling 'Kokers' hoe je samen kunt (leren) spelen. In de zintuiglijke voorstelling 'Potjesman' van Jasmin Hasler spelen heel veel potjes een hoofdrol. In de slapstick 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft' van Meneer Monster kun je heel hard lachen om wonderlijke dieren. De mol krijgt een keutel op zijn kop en loopt verschillende dieren langs om te weten te komen wie er op zijn kop heeft gepoept. Alle voorstellingen worden meerdere malen gespeeld. Kijk voor de aanvangstijden op www.taqatheaterdevest.nl.

KLEURFEEST In de benedenfoyer van theater De Vest is een groot Kleurfeest. José Vingerling en Gerard de Bruyne zijn tekenaars voor kinderen, Maarten Teekens is muzikant. 'Het Kleurfeest' begint met een groot vel papier op de grond, waarop langzaam een tekening ontstaat op de klanken van de muziek. Op deze manier worden de kinderen als het ware de tekening ingezogen. Ze worden uitgenodigd de tekening met krijtjes in te kleuren en mee te tekenen. Langzaam ontstaat een groot kleurtapijt.

KAARTEN Een kaartje voor een voorstelling kost 7,50 euro of 10 euro per persoon en geeft gratis toegang tot het Tekenatelier en Het Kleurfeest. Het theater is open vanaf 8.45 uur. Meer informatie via www.taqatheaterdevest.nl of reserveer kaarten bij de kassa, tel 072-5489999.

4 bijlagen

Klik hier voor Beantwoorden, Allen beantwoorden of Doorsturen