• De Brouwerij

Jazzin Podiumcafé De Brouwerij

ALKMAAR Matthijs Tuijn en Michel Duijves spelen vrijdag 1 maart vanaf 20.30 uur in Podiumcafé De Brouwerij aan de Kennemerstraatweg 16.

Beide muzikanten geven de voorkeur aan ludieke locaties, waar volgens het duo hun vrije improvisaties en eigen werk het beste tot hun recht komen. Na de pauze krijgen zij versterking van Ton Mulders (gitaar), Arnold Dooyeweerd (contrabas), Ruurd Abma (drums) en Frank Stolwijk (saxofoon). Met dit swingende concert sluiten De Brouwerij en SBS Jazz een reeks van vijf succesvolle jazzconcerten af.
Tuijn & Duijves speelde eerder samen tijdens de Haarlemmer Houtnacht in een caravan en in de Bavo kathedraal tijdens de Kerkennacht. Matthijs Tuijn (elektrische gitaar) is bekend van de jazzrock-formatie Satisfaction Injection, het internationale jazzkwintet Acquaphonica en de art-rock band Grey Lotus. Michel Duijves (klarinet en basklarinet) is bekend van het folk-jazz-impro septet Bite the Gnatze, de nieuwe Keltische folk van de band Maalstroom en composities met The Island Quartet.
De overige muzikanten die vrijdagavond 1 maart op het podium staan, hebben meegespeeld in een of meerdere jazzconcerten van dit seizoen. Allen dragen Podiumcafé De Brouwerij een warm hart toe en laten dit tijdens het concert op een fraaie muzikale wijze zien.
Kaarten voor het concert zijn voor € 7,50 te koop aan de kassa van Podiumcafé De Brouwerij, vanaf 19.30 uur. Facebook: podiumcafedebrouwerij.