• Cartouche

Jazz-zangeres in Grote Kerk De Rijp

DE RIJP De Jazz en soul zangeres Deborah J. Carter komt op 17 maart naar De Rijp voor een optreden. Op uitnodiging van organisator Cartouche zal zij deze avond, samen met haar vijf-koppige begeleiding, muziek spelen van twee van haar "tributes" cd's. Dat betekent een gevarieerd programma met nummers van de Beatles én muziek van Duke Ellington.

Deborah J. Carter is eenmaal eerder in de Grote Kerk geweest. Bij de voorstelling "New York Round Midnight" was zij één van de zangers. Ze maakte toen veel indruk, vandaar dat bestuursleden van Cartouche haar opnieuw hebben benaderd voor een optreden. Gelukkig kwam ze graag terug, ditmaal met haar eigen Deborah J. Carter Quintet. Deze avond bestaat haar begeleiding uit: zang, piano, bas, drums en saxofoon.

De Amerikaanse zangeres heeft overal gewoond, als kind bijvoorbeeld in Hawaï en Japan, als volwassene in Spanje. De laatste jaren houdt de liefde haar vast in Amsterdam. Al deze plaatsen in de wereld hebben haar beïnvloed, mede hierdoor hoor je in haar interpretatie van de muziek een mengeling van soul, jazz, r&b en wereldmuziek. Met haar goed ontvangen cd's behoort ze inmiddels tot de top van de Jazzscene. Ze zingt dan ook overal: van Italië tot Duitsland, buiten Europa en natuurlijk ook in Nederland.

De voorstelling op zaterdag 17 maart begint om 20.30 uur in de Grote Kerk van De Rijp. Kaarten kosten 17,50 euro. In de voorverkoop zijn deze verkrijgbaar via de website www.cartouche-graftderijp.nl, bij DA-drogist Rijkes en woonwinkel De Huiskamer in De Rijp.