• Paul Verbunt

Jazz in de Stadskantine

ALKMAAR SBS Jazz presenteert op zaterdag 5 mei weer een live jazzconcert in de serie 'Jazz op 3!' in de Stadskantine Alkmaar. Bezoekers kunnen tweewekelijks genieten van live jazz in de typische informele, warme sfeer van Stadskantine Alkmaar.

Deze keer presenteert SBS Jazz het trio Lely Drie, het nieuwe trio van bassist Jeroen Lely. Jeroen Lely is een 'stille kracht' in de regio; altijd bezig met spelen of lesgeven, maar nooit erg op de voorgrond. Daar komt verandering in. Met pianist Jasper van der Molen en drummer Karel Daran Scharten laat hij de tijden van het Bill Evans trio en de bands van Keith Jarrett herleven. Daarnaast kunnen mensen bij de Stadskantine Alkmaar aan de Noorderkade 1027 (Ringers) natuurlijk ook gewoon wat drinken en een praatje met iemand maken. Het optreden begint om 16.00 uur. De entree is vrij. Meer informatie is te vinden op facebook.com/stadskantine.

SBS Jazz verzorgt ook SBSJazz verschillende workshops. Doel van de workshops is het ontwikkelen en uitdiepen van improvisatietechnieken, het kraken van de kaders, en het vooral goed luisteren en samen muziek maken. De meeste workshops worden afgesloten met een presentatie. Kijk voor meer informatie op www.sbsjazz.nl

Op donderdag 3 mei wordt er een schilderworkshop in de Stadskantine gehouden. Het thema is Pop Art, the sixties. Het is een workshop voor zowel beginners als gevorderden. Het geheel staat onder leiding van Chris Duinmeijer. Cursustijd is van 19.30 tot 21.30 uur. Deelname kost 12 euro per persoon. Wie wil meedoen kan bellen, sms-en of whatsappen naar 06 - 51391045 of mailen met chris.duinmeijer@gmail.com. Op 23 juni zal bij de Stadskantine het Ringertje Rock Festival vanaf 19.00 uur worden gehouden. Na het succes van vorig jaar, doet de organisatie dat op zaterdag 23 juni nog eens dunnetjes over. Een avond van bands voor bands en liefhebbers van 'no nonsense' live rock en alternatieve muziek. Binnenkort worden de deelnemende bands aangekondigd.
Een week later biedt de Stadskantine onderdak aan de tweede editie van het CrossOverStad Festival. Op zaterdag 30 juni is er weer een programma vol streetart; graffiti, DJ's, dancebattle, straattheater,skaten, freerunning, en natuurlijk eten en drinken. Houd voor meer informatie hierover de Facebook van Stadskantine en crossoverstad.nl in de gaten.