• Gerard valt weer in de prijzen.

  Jurgen Jacob Lodder
 • Marion gaat lekker op reis met haar familie van het gewonnen bedrag.

  Jurgen Jacob Lodder
 • Danny en zijn zwangere vriendin kunnen het geld goed gebruiken.

  Jurgen Jacob Lodder
 • Alle winnaars bijeen.

  Jurgen Jacob Lodder

Inwoners Alkmaar winnen €400.000bij Postcode Loterij

ALKMAAR Acht bewoners van de Costerstraat in Alkmaar zijn afgelopen week verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld. Op hun postcode 1814 DH is in de junitrekking de PostcodeStraatprijs gevallen. Ze wonnen €250.000 (1 winnaar), €25.000 (5 winnaars) en €12.500 (2 winnaars). Onder de winnaars van deze Straatprijs is tevens een splinternieuwe BMW verloot.
 
Gerard (68) gelooft zijn oren niet als hij hoort dat hij €12.500 wint: "Ongelofelijk: dit is al de derde keer dat ik in de prijzen val! Eind jaren '90 won ik de Straatprijs op mijn oude postcode in Bergen, in 2006 won ik €10.000 bij een nieuwjaarsshow van de Postcode Loterij en nu val ik weer in de prijzen! Ik wil al heel lang eens naar de Olympische Spelen, maar alle prijzen zijn opgegaan aan het huis. Volgend jaar maak ik het waar: dan ga ik naar de Spelen in Tokyo."
 
Marion (56) wint €25.000 en vertelt enthousiast: "Mijn man Hans en ik zijn al bijna dertig jaar getrouwd. Om dit te vieren gaan we nu een mooie reis maken met onze zoons en hun vriendinnen."
 
Ook Danny (32) en zijn zwangere vriendin Lotte winnen samen €25.000: "Dit komt als geroepen! We moeten namelijk nog beginnen aan de babykamer. Verder kunnen we van dit bedrag zelfs nog even samen weg!"
 
Wekelijks verrast de Postcode Loterij winnaars met de PostcodeStraatprijs. De meeste winnaars ontvangen €25.000 per lot, omdat zij met de StraatprijsVerdubbelaar meespelen. Anders is het winnende bedrag €12.500 per lot. In deze video is te zien hoe de verdeling van de Postcode Loterij Straatprijs precies werkt: 'Hoe werkt de Straatprijs'. De uitzending van de uitreiking in de Costerstraat in Alkmaar is op 29 juli te zien op de Facebookpagina.