• Omnivas / Hogeschool InHolland

Introductieweek voor nieuwe Alkmaarse studenten van start gegaan

ALKMAAR Bijna 150 eerstejaars studenten nemen deel aan de InAlkmaarIntro 2018. De Alkmaarse studentenvereniging Omnivas zorgt ervoor dat de 'nullen' een geweldige start van hun opleiding krijgen. De InAlkmaarIntro 2018 wordt gehouden van maandag 27 tot en met donderdagmiddag 30 augustus bij Hogeschool Inholland Alkmaar. Tijdens de introductie leren de nieuwe studenten tijdens allerlei activiteiten de hogeschool kennen, de stad Alkmaar en natuurlijk hun medestudenten. Het thema dit jaar is: 'een groot geheim. Het is een bont verkleed gezelschap. Kroegentocht, dispuutspelen, barbecue, karaoke, speurtochten door het nieuwe gebouw van de hogeschool en een eindfeest zijn de ingrediënten van de intro deze week.

"We zijn er klaar voor!", vertelt Maria Castricum van de introcommissie 2018 bij de start. "Op maandagochtend 27 augustus is er afgetrapt in de evenementenzaal van Hogeschool Inholland Alkmaar aan de Bergerweg. Tot aan donderdag 30 augustus is het een week vol activiteiten, kennismaken met elkaar, de stad Alkmaar leren kennen en vooral heel veel plezier." 

"Lekker gek doen, spelletjes spelen en elkaar leren kennen!" zegt een nieuwe student die met zijn handen en voeten op de gekleurde stippen van het Twister-spel staat.

De introcommissie 2018 bestaat uit de studenten Annick, Jeffrey, Sem, Alicia, Yorinda en Maria. Zij zorgen dat nieuwe studenten van Inholland Alkmaar een once-in-a-lifetime ervaring opdoen deze week. De studenten blijven deze week in legertenten op het terrein van de hogeschool slapen. "We doen ons uiterste best om er een ontzettend leuk feestje van te maken. Wat is er nou beter dan vier dagen feesten en tegelijkertijd je aankomende medestudenten leren kennen? De nullen zijn ingedeeld in groepen bij leuke groepsleiders om er met zijn allen een knaller van een tijd en het beste begin van hun studie van te maken."

Kijk op de Facebookpagina van Omnivas en op www.omnivas.nl en www.inalkmaarintro.nl om meer te volgen van wat er deze week plaatsvindt. En ook via het Instagramaccount van Inholland Alkmaar kun je de intro volgen. Op maandag 3 september start het studiejaar voor alle Alkmaarse studenten. Naast de introweek organiseren de dertien Alkmaarse opleidingen ook nog eigen introductiebijeenkomsten en -activiteiten, dat gaat van bijvoorbeeld een barbecue, uitleg over je lesjaar tot naar Terschelling gaan. Studenten worden hierover door de eigen opleiding geïnformeerd.