• Internationaal Padeltoernooi, 28, 29, 30 juni

    TPC Daalmeer

Internationale toppers TPC Daalmeer

ALKMAAR De TPC Daalmeer is een vooruitstrevende club die padel meer en meer bekendheid geeft in Noord-Holland. In 2018 zijn ze de aanjager geweest van een unieke samenwerking tussen alle padelverenigingen in Noord-Holland. Samen zorgen ze ervoor dat Padel steeds vaker gespeeld wordt. Op 28, 29 en 30 juni verzorgen ze voor de tweede keer een aansprekend internationaal Padeltoernooi. Het Alkmaars Open belooft wederom een succes te worden. Voorzitter Eric Lange en PR man Henk Prenger kijken er naar uit. "Zou mooi zijn als we in de toenemende club sponsoren een partij vinden die de naam wil verbinden aan het toernooi." Ook dit jaar worden de wedstrijden live op het web vertoond. Het maakt dat het toernooi nog meer aandacht krijgt.

Bert Boer

De timing van het toernooi is perfect. Het valt gelijk met het Future tennistoernooi op de Hout. Mensen kunnen deze week zowel genieten van internationaal toptennis als van internationaal toppadel. Padel is een mix tussen tennis en squash. Doordat wanden gebruikt kunnen worden, is minder kracht nodig. Vooral techniek is een belangrijke factor in het spectaculaire spel. In Spanje is de sport al groter dan tennis. Meerdere Europese landen melden zich in het strijdtoneel. In Nederland is mede dankzij de TPC Daalmeer de belangstelling voor dit recreatieve, attractieve behendige spel groeiende.

Henk en Eric regelen dat er weer veel spelers uit de top 150 naar Alkmaar komen. Voor de Nederlandse top is dit toernooi ook uiterst welkom. Spelen tegen de internationale top maakt dat het niveau in Holland stijgt. Ze kunnen hier ook punten verdienen voor de internationale ranking. De toppers komen weer een aantal dagen eerder om padelclinics te verzorgen. Eric, net terug van een internationaal toptoernooi in Spanje, merkt dat de Spanjaarden voelen dat hun padel groeiende is in Europa. Ze zijn hun niveau Engels al aan het opkrikken om de padel sport te gelde te maken.

Op de toernooidagen kan gewoon ook zelf gespeeld worden. Parallel loopt een open toernooi dat voor alle Nederlandse spelers toegankelijk is. Wat ook goed werkt, leggen Eric en Henk uit, is het Pay and Play systeem. "We bereiken hier meer doelgroepen mee. Het niet gebonden zijn aan jaarlijkse abonnementen geeft ruimte en resulteert in meer speeltijd op de banen. Regelmatig even een clinic doen. Padel leent zich er uitstekend voor. Zo is met succes een bedrijven competitie ontstaan met maar liefst 14 teams. Het geeft een gezonde dynamiek op de bedrijvige club. TPC Daalmeer blijft op vele fronten actief. Het tennis heeft weer een impuls gekregen door intensivering van samenwerking met Baars tennisschool. Het minder valide regionale tennis is gecentreerd in Alkmaar Noord. De jeugd krijgt vrij baan en groeit gestaag." Alleen 28. 29 en 30 juni is eventjes de meeste focus op padel. De tweede editie van het internationale padeltoernooi. Het wordt een spectaculair weekend. "We gaan het gewoon weer doen zeggen de heren tegen elkaar." Best druk, maar meer dan de moeite waard.