• De route loopt ook weer langs de grachten van Alkmaar.

    Coen van Tartwijk

Inschrijven voor Alkmaar City Run

ALKMAAR Le Champion verwacht weer een run op de startbewijzen voor de Alkmaar City Run by Night. Het hardloopevenement wordt gehouden op woensdagavond 9 mei, de avond voor Hemelvaartsdag.

Wegens succes tijdens de afgelopen edities zijn er dit jaar 500 extra startbewijzen beschikbaar. Vanaf maandag 5 maart kunnen 9.000 hardlopers zich inschrijven voor de 5 en 10 kilometer individueel, Business Run en de Rollebol Kids Run.

De Laat, de Langestraat en alle kleine straatjes in Alkmaar zijn op woensdagavond 9 mei het decor voor de Alkmaar City Run by night. Langs de route van 5 en 10 kilometer maken de bewoners er met lichtitems, muziek en aanmoedigingen een onvergetelijke avond van. Na afloop kunnen alle deelnemers en toeschouwers nagenieten tijdens 'Swinging Night' Alkmaar. Er klinkt live muziek door de hele stad.

Tijdens de Alkmaar City Run by night hebben ook bedrijventeams de mogelijkheid om de 5 of 10 kilometer af te leggen. Tijdens de Rollebol Kids Run kunnen kinderen van 4 tot en met 6 jaar de strijd aangaan op de 800 meter. Nieuw dit jaar is dat kinderen van 7 tot en met 9 jaar kunnen kiezen tussen 800 of 1.600 meter. Kinderen van 10 tot en met 12 jaar rennen de 1.600 meter.

Maandag 5 maart a.s. start de inschrijving voor de 5 en 10 kilometer individueel, Business Run en Rollebol Kids Run. De inschrijving gaat om 9.00 uur van start. Organisator Le Champion verwacht weer een run op de startbewijzen en maakt net als vorige edities gebruik van een wachtrij. Om 8.30 uur gaat de wachtrij open en vanaf 9.00 uur kunnen lopers een kaartje bemachtigen.

Meer informatie via www.alkmaarcityrun.nl.