• C'est Ca

Inge Nicole, Danibal en C'est Ça in De Brouwerij

ALKMAAR In De Brouwerij bij Koekenbier aan de Kennemerstraatweg kunnen bezoekers vrijdag 19 januari vanaf 20.30 uur een Salonavond bijwonen.

Op het programma staan drie optredens, die totaal van elkaar verschillen. Auteur Inge Nicole presenteert haar nieuwe roman, Danibal bespeelt de mondharp met verrassende ritmische impulsen en de jonge muzikanten van C'est Ça brengen jazz en popmuziek met eigen interpretaties. De avond begint met de Alkmaarse auteur Inge Nicole. Zij leest voor uit haar nieuwe roman 'De blauwdruk van Capgras'. Voorafgaand wordt een korte film vertoond met tekeningen uit het boek. Elk beeld bevat een kenmerkende zin uit de roman en wordt gevat in associatieve geluiden. De werken van het romanpersonage Juliet Koppedraijer, die beeldend kunstenaar is, krijgen vorm in de werkelijkheid. Hoe een onzichtbare moeder met het syndroom van Capgras van invloed is op de identiteit van haar nazaat, wordt in het boek indringend verteld.

Danibal (geboren Daniel Hentschel) tast voor de pauze de grenzen van de menselijke stem af. Hij speelt mondharp en is specialist op deze 'synthesizer uit de oertijd'. Zijn liefde voor de mondharp ontvlamde toen hij een kleine twintig jaar geleden in aanraking kwam met Tuvaanse en Mongoolse keelzang en aanverwante traditionele muziek, waarin de mondharp een prominente plek heeft. Danibal is een verrassende instant composer met live loops. Hij bouwt zijn muziek op met ritmische pulsen, spontane ingevingen en sferische boventonen. Zo ontstaat een zeer aantrekkelijk klankexperiment. Na een korte pauze speelt C'est Ça. Een Jazz-trio met zang van Nora van de Water, Yolanda Kuijper op viool en Robin Schot op piano. Deze jonge muzikanten (20 en 19 jaar) spelen voornamelijk jazzmuziek, maar ook pop en ze geven aan deze muziek hun eigen interpretatie. Ze willen zichzelf dan ook niet in een hokje plaatsen wat betreft muziekgenre en vooral genieten van de muziek die ze maken. De Brouwerij is te volgen via Facebook www.facebook.com/debrouwerijalkmaar. De entree voor de Salonavond is 7,50 euro per persoon. Kaartverkoop begint om 19.30 uur.