Human Library Alkmaar in bibliotheek

ALKMAAR Europe Direct Noord-Holland Noord houdt donderdag 16 december, in samenwerking met Bibliotheek Kennemerwaard, Art.1 Bureau voor Discriminatiezaken, Stichting de Hoofdzaak en Stichting Present Alkmaar The Human Library in bilbiotheek Alkmaar.

Tijdens The Human Library Alkmaar gaan bezoekers van de bibliotheek in gesprek met 'levende boeken'. Deze boeken hebben bijzondere (levens)verhalen waarin discriminatie, uitsluiting, stereotypering en vooroordelen een belangrijke rol spelen. Het publiek kan één op één in gesprek met een gedetineerde, een Syrische vluchteling, een vrouw met autisme, een alleenstaande moeder, een lid van de Black Archives, een journalistieke vluchtelinge, een alcoholverslaafde, een blinde dame en nog vele anderen.

De twintig 'levende boeken' zijn in de afgelopen weken geselecteerd en allen bereid om een kijkje in hun leven en ervaringen te geven. De opening van dit bijzondere evenement wordt opgeluisterd door een optreden van de jonge cabaretier Stef Pits. In september 2017 zag zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling Leeuw het levenslicht.

De opening van het gratis evenement is om 13.00 plaats in Bibliotheek Alkmaar. De officiële openingshandeling zal door burgemeester Bruinooge worden verricht.