• HHNK

Hoogheemraadschap zoekt nieuwe jeugdbestuurder

ALKMAAR Ben jij tussen de 13 en 16 jaar en wil je meedenken over het waterbeheer in Noord-Holland? Dan is Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) op zoek naar jou.

De functie jeugdbestuurder is leuk én leerzaam. Aangezien het steeds vaker regent kost het meer moeite de voeten droog te houden. Zonder stevige dijken en duinen, sloten en gemalen zou je op heel veel plaatsen in Noord-Holland niet kunnen wonen. Waar mensen ook vaak niet aan denken is dat er een heleboel rioolwaterzuiveringen nodig zijn om ons afvalwater weer schoon te krijgen.

Tot 1 januari is Juliana IJlstra jeugdbestuurder van HHNK. Zij heeft veel leuke en interessante activiteiten ondernomen. Ze vertelt er over op onze website. En voor de nieuwe jeugdbestuurder staan er de komende twee jaar veel leuke dingen op het programma. Als ambassadeur voor het hoogheemraadschap in de regio, maar ook landelijk in het jeugdwaterschap. De reiskosten worden vergoed en bij een actieve inzet en deelname aan de bijeenkomsten ontvang je een jaarlijkse financiële vergoeding.

De jeugdbestuurder van het Hoogheemraadschap maakt deel uit van het nationale Jeugdwaterschap. Dit is een groep jongeren die de Nederlandse waterschappen vertegenwoordigt. Het Jeugdwaterschap heeft als doel jongeren meer te betrekken bij het waterbeheer in Nederland. Daarvoor komen ze in gesprek met interessante mensen zoals ministers. Zie ook jeugdwaterschap.nl.

Interesse in de functie? Solliciteer dan vóór maandag 4 december via het aanmeldformulier op hhnk.nl/jeugdbestuurder.