• Team Achilles

Help Team Achilles naar Turijn

ALKMAAR Vier boogschutters onder de naam 'Team Achilles'willen mee gaan doen aan de European Master Games die in 2019 in Turijn gehouden worden. Alle leden hebben een beperking en via Go Fund Me willen ze mensen vragen hen te sponsoren. 

'We willen laten zien dat het geen belemmering hoeft te zijn om op niveau te kunnen sporten als je iets mankeert', aldus teamlid Annemiek van den Heuvel. Zij ziet bijvoorbeeld  niet goed diepte, heeft beide voeten ooit gebroken en heeft een mindere oog-hand coördinatie. Dat houdt Annemiek niet tegen om veel plezier te hebben en in de loop van de jaren zich zelf te verbeteren.
Bart uit het team heeft ADHD en slikt daar medicijnen voor. Door de overdaad van prikkels in zijn omgeving is het voor hem lastig om te focussen. Brett is lichtelijk autistisch en heeft artrose vanaf zijn onderrug naar zijn voeten en gebruikt daarvoor behoorlijk pijn medicatie. Voor ons teamleden is het een wonder dat hij tot nu toe elke keer de volledige wedstrijd heeft geschoten. Derek is meer dan 2 meter lang en is zo beresterk dat hij twee bogen kapot heeft getrokken met een zware hersenschudding als gevolg (een stuk boog vloog met een klap tegen zijn voorhoofd). 'Derek moet nu vechten tegen de angst dat zijn boog weer breekt elke keer als hij een pijl schiet. Daarnaast is hij is zo lief voor anderen dat hij zichzelf vergeet en wij als team moeten hem dan weer wijzen op zijn eigen plezier en kunnen. Onze coach, mascotte en verzorger heeft een vorm van oedeem waardoor ze slecht ter been is, daarnaast heeft ze af en toe last van depressie', vertelt Annemieke.

Het geld dat ingezameld wordt, zal gebruikt worden voor de betaling van de reis naar Turijn (treintickets of anders het huren van een busje). Een kleine vergoeding van de kosten van de accommodatie zou ook fijn zijn. 'We vertrekken ruim voor de start van de wedstrijden om te kunnen acclimatiseren. Mocht er geld overblijven dan zetten we dat apart want ons doel voor 2021 staat ook al vast. We willen dan naar de WMG, de World Masters Games in Japan.'

De voorbereidingen van het team zijn te volgen op de facebook pagina: https://www.facebook.com/AchillesTorino2019/

Voor een gift via Go Fund Me ga naar https://www.gofundme.com/team-achilles-goes-to-torino-emg-2019/