Heiloo doet mee aan Wecycle

HEILOO Heiloo doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste). Inwoners die na Koningsdag e-waste inleveren bij het Afvalbrengstation, krijgen een gratis Wecycle Recycle Memo-spel (op is op). Ook kun je een Sponsorcheque winnen voor een lokaal goed doel of club.

Wie na Koningsdag niet verkochte elektrische apparaten en spaarlampen inlevert bij het Afvalbrengstation, krijgt een gratis Wecycle Recycle Memo-spel. Liever een tweede leven voor je apparaat? Breng het naar de kringloop of kijk op watismijnapparaatwaard.nl. Je kunt ook zelf een inzamelactie voor oude elektrische apparaten en spaarlampen verzinnen. WeCycle heeft hiervoor gratis promotiemateriaal op haar site gezet. Lever na de actie de e-waste in bij het Afvalbrengstation en maak hier een foto of filmpje van. Daarmee maak je kans op een WeCycle Sponsorcheque van € 1.000 voor een goed doel of club in de buurt. Er zijn ook 100 troostprijzen te winnen. 

Jaarlijks verdwijnen veel kleine apparaten, lampen en armaturen (e-waste) in de vuilnisbak. En vooral na de vrijmarkt komen deze onverkochte spullen in de prullenbak terecht. Terwijl oude elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) vaak nog een tweede leven kunnen hebben. Of de grondstoffen blijven behouden door ze te recyclen. Schadelijke stoffen uit de apparaten komen zo niet in het milieu terecht en de uitstoot van CO2 wordt vermeden. 

WeCycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.