Halte Taal gaat verder als Taalpunt Stadskantoor

ALKMAAR Het project Halte Taal van Halte Werk, Taalhuis Alkmaar en Stichting Lezen & Schrijven is een succes gebleken. Daarom wordt Halte Taal uitgebreid naar Taalpunt Stadskantoor. Naast Halte Werk gaan nu ook de gemeente Alkmaar en alle andere organisaties in het Stadskantoor laaggeletterde klanten doorverwijzen naar het Taalpunt. 

In Nederland hebben ongeveer 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven, rekenen en/of omgaan met de computer. Dit heeft grote gevolgen voor gezondheid, werk en geldzaken. Daarom zijn Halte Werk, Taalhuis Alkmaar en Stichting Lezen & Schrijven, in oktober 2018 het project 'Halte Taal' gestart. Klantmanagers kunnen klanten die extra ondersteuning nodig hebben met lezen, schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden doorsturen. Een medewerker van het Taalhuis zorgt ervoor dat de klant bij passend (digi)taalaanbod terecht komt. Ruim een half jaar later zijn circa 120 mensen doorverwezen naar o.a. het ROC Kop van Noord-Holland, een taalmaatje, taalcafé of digitale cursussen in de bibliotheek. Naar aanleiding van het succes doen nu álle organisaties in het Stadskantoor Alkmaar mee aan het project.

 Op 6 juni, van 8.30 tot 9.00 uur, wordt het Taalpunt Stadskantoor officieel geopend. Daarmee is een uitbreiding van het vierde Taalpunt van het Taalhuis Alkmaar een feit. Elke dinsdag en donderdag is het Taalpunt Stadskantoor open van 09.00 tot 13.00 uur.