• Guus bij zijn winnende meubelstuk.

Guus uit Graft opnieuw Nederlands kampioen meubelmaken

GRAFT Guus van Velthuijsen uit Graft is vrijdag opnieuw Nederlands kampioen meubelmaken geworden. Tijdens de finale in de RAI in Amsterdam die onlangs werd gehouden, wist hij de in 2018 behaalde titel te prolongeren.

'Het was een slopende wedstrijd, spannend tot de laatste minuut', zegt Guus' vriendin Laura, die drie dagen lang intens meeleefde. 'De deelnemers moesten een schrijftafel maken met een complexe lade en een nog ingewikkelder onderstel. De tijd was behoorlijk krap voor zo'n grote opdracht. Van de acht deelnemers hebben er maar twee de opdracht afgekregen, onder wie Guus dus. Hij heeft het beste resultaat neergezet en is daarmee weer Nederlands kampioen geworden, echt geweldig! Guus heeft keihard getraind, samen met zijn docent Lodewijk. We zijn hartstikke blij dat Lodewijk zich zo ontzettend goed voor Guus heeft ingezet.'

Na de voorronde van het NK Meubelmaken, begin dit jaar, behaalde de 20-jarige Grafter al een ongekend hoge score; 99 van de maximaal te scoren 100 punten. De titel 'beste meubelmaker van Nederland' geeft Guus recht op deelname aan de wereldkampioenschappen in het Russische Kazan, in augustus van dit jaar. Vorig haar behaalde Guus een verdienstelijke zesde plaats op het EK Meubelmaken in Boedapest, Hongarije. Vanwege een bovengemiddelde prestatie kreeg hij bovendien een medal of excellence.

Guus zit in het vierde en laatste jaar van zijn opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Amsterdam. Samen met klasgenoot en vriendin Laura Bosman timmert hij daarnaast met hun bedrijf Velthout prima aan de weg.