• MeerDanDans

Gratis proefles 'Dansen met Parkinson'

ALKMAAR In Wijkcentrum de Oever aan de Amstelstraat 1 in Alkmaar gaat vanaf maandag 19 november weer een nieuwe lessenserie 'Dansen met parkinson' van start. De danslessen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met parkinson. Iedereen met parkinson, maar ook partners/mantelzorgers zijn van harte welkom om gratis kennis te maken met deze bijzondere lessen.

In de lessen wordt gewerkt met een combinatie van dansbewegingen uit moderne dans, klassiek ballet, yoga en improvisatie. Het eerste deel van de les wordt zittend op een
stoel uitgevoerd. Er wordt in de lessen gewerkt aan balans, houding, kracht, flexibiliteit en coördinatie. De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden en alle stadia van parkinson en danservaring is niet nodig. De lessen zijn gebaseerd op de succesvolle dansmethodiek uit New York, ' Dance for PD'.

Voorafgaand aan de les is er gelegenheid om samen met de andere deelnemers koffie te drinken en kennis te maken. De lessen vinden plaats op maandagochtend van 11.00-12.00 in Wijkcentrum de Oever, Amstelstraat 1, Alkmaar. Voor meer informatie en opgeven voor een kennismakingsles: www.meerdandans.nl, info@meerdandans.nl of tel. 06-48043164.