• JOGG Alkmaar

'Gouden' kantineschaal voorOSG Willem Blaeu

ALKMAAR Wethouder Elly Konijn heeft donderdag op het OSG Willem Blaeu de 'Gouden' schoolkantineschaal uitgereikt aan rector Dick van Asperen. 

Maar liefst 80 procent van het aanbod in de kantine bestaat uit betere keuzes. Leerlingen van het OSG Willem Blaeu worden hierdoor gestimuleerd om gezonde broodjes, groente en fruit te
kopen. De kantine van het OSG Willem Blaeu wordt beheerd door Vital4Skool. De kantine besteedt ook aandacht aan het stimuleren van water drinken. Er is een watertappunt geïnstalleerd.

De school heeft deze aanpak in het beleid verankerd. Jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. De gezonde schoolkantine van het OSG Willem Blaeu is de plek waar de jongeren makkelijke gezondere keuzes maken, omdat die volop aanwezig zijn. Kijk voor meer informatie over de Gezonde Schoolkantine op www.alkmaar.nl/jogg.