• De uitreiking van de kantineschalen door wethouder Konijn.

    Jan Jong Fotografie

Gezond aanbod in heel veel schoolkantines

ALKMAAR Zes scholen uit Alkmaar en Heiloo kregen vorige week op het stadhuis in Alkmaar, uit handen van wethouder Elly Konijn-Vermaas (Alkmaar) en wethouder Elly Beens (Heiloo),  een Gezonde Kantine Schaal uitgereikt. De gezonde kantineschaal is uitgereikt aan scholen die zich inzetten om hun leerlingen een gezond assortiment eten en drinken aan te bieden.

Scholen die de Gezonde Kantineschaal ontvingen zijn: De Viaan praktijkonderwijs, VSO de Spinaker, Stedelijk Dalton College, het Van der Meij College, ROC Horizon College,uit Alkmaar en het PCC uit Heiloo. Eerder ontvingen Clusius College en het Willem Blaeu al een gezonde kantine schaal. Wethouder Elly Konijn-Vermaas benadrukte het belang dat kinderen kunnen opgroeien in een gezonde leefomgeving: 'In je jeugd wordt de basis voor een goede gezondheid gelegd, waar je je hele leven plezier en voordeel hebt. Bij gezond en veilig opgroeien past heel mooi de gezonde schoolkantine op het voortgezet en middelbaar onderwijs. Ik hoop dat andere scholen, die nog geen gezonde schoolkantine hebben, ook geïnspireerd raken om hun assortiment gezonder te maken.'

Ook ondertekenden alle scholen, de GGD Hollands Noorden, het Voedingscentrum en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), de uitgangspunten van een gezonde schoolkantine. Daarmee laten zij zien dat ze de gezondheid van de jongeren belangrijk vinden. Door een gezonde schoolkantine te faciliteren, worden jongeren extra gemotiveerd om gezonde keuzes te maken.

De gemeente Alkmaar wil kinderen laten opgroeien in een gezonde omgeving, zodat een gezonde leefstijl voor alle kinderen de normaalste zaak van de wereld is. Alkmaar is sinds 2013 JOGG gemeente. JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) Alkmaar zet zich samen met haar partners in voor een gezonde leefomgeving voor kinderen. De Gezonde Schoolkantine is een initiatief van het Voedingscentrum en wordt in deze regio ondersteund door GGD Hollands Noorden en JOGG Alkmaar.
Voor meer informatie over de Gezonde Schoolkantine kunt u contact op nemen met Anja Lems, JOGG regisseur Alkmaar, telefoon 06-189 629 53 of kijk op www.alkmaar.nl/jogg