• Jan Jong

Open lucht bioscoop in De Oude Kwekerij

ALKMAAR In Park De Oude Kwekerij wordt zaterdag 24 augustus een openluchtbioscoop ingericht voor de vertoning van de film 'Do the right thing'. De filmavond begint wanneer het donker wordt en de zon onder gaat. Deze avond is dat rond 20.47 uur.

De film speelt zich af in Bedford-Stuyvesant, Brooklyn in de heetste tijd van het jaar. In deze voornamelijk zwarte wijk, runt Sal, een Italiaanse immigrant, met zijn zonen Pino en Vito al jaren een succesvolle pizzeria. Pino is echter een racist en een herrieschopper. Hij ergert er zich bijvoorbeeld voortdurend aan dat zijn vader de plaatselijke dronkaard Mayor zijn dagelijkse dollar gunt voor het schoonvegen van het trottoir. Eigenlijk zou Pino dat geld zelf willen opstrijken, maar dan zonder de bezem ter hand te nemen. Met onder meer Danny Aiello, Ossie Davis en Spike Lee die de film ook regisseerde.

Tijdens het voorprogramma geeft muzikant Niel Raskin een 30 minuten durend live concert van muziek uit de film of muziek die betrekking heeft met de film.

Als publiek zit je op een tribune gemaakt van tegels en gras. Voor maximaal comfort neem je een eigen kussen en deken mee. Je kan genieten van de inhoud van je eigen picknickmandje of u kunt een drankje bestellen bij het Parkhuis van Park de Oude Kwekerij, hiermee geeft u dan tevens een blijk van waardering voor de vrijwilligers van het park en de mooie locatie. Uiterlijk een dag van tevoren wordt besloten of de filmavond doorgaat via facebook.com/hetmoment.net, facebook/Park de Oude Kwekerij.