• Archieffoto Stichting Op De Terp

Festival Classique bij KunstCultuurWeekend

OUDORP Het KunstCultuurWeekend Oudorp vindt dit jaar voor de derde keer plaats. Op zondag 27 mei is er een klassiek programma in het witte kerkje De Terp in Oudorp. Speciaal voor deze gelegenheid staat er een vleugel in het kerkje.

Tussen 13.00 en 17.00 uur laten amateur- en beroepsmusici vanaf 7 jaar zich van hun beste kant zien. Tussen 13.00 en 14.00 uur zijn amateur pianisten te horen, met onder andere de beroemde Fantasie van Schubert voor piano 4-mains en stukken van Beethoven en Debussy. Met een gastoptreden van de Zuid-Afrikaanse zangeres Cara Lisa le Grange. De beroepsmusici zijn Anke Hillier-van der Kooij, sopraan, Evert Jan Wever, contrabas en Janneke Koetsier, piano.

Tussen 14.00 en 16.00 uur zijn zij te horen met opera en liedrepertoire, stukken van Gershwin én Hongaarse Dansen van Brahms als piano duet. Evert Jan en Janneke spelen en vertellen het beroemde Dierencarnaval van Saint-Saëns. Deze voorstelling is geschikt voor het hele gezin. Vervolgens zingt Sophie (8) het Pie Jesu van Fauré. Een kinderkoor zingt uit de Carmina Burana, gevolgd door een optreden van 2 getalenteerde jongedames van 14.

De middag wordt afgesloten met twee liederen van Bottesini voor sopraan, contrabas en piano, waarvan de eerste gebaseerd is op een stuk van Chopin. De toegang tot de culturele middag is gratis.