• Het officiële moment.

    Alef Starreveld

Feestelijke opening De Brouwerij

ALKMAAR Zaal Aikema van Grand Café Koekenbier is afgelopen donderdag omgedoopt tot Podiumcafé De Brouwerij. Wethouder Christian Braak nam de opening voor zijn rekening en daarmee was De Brouwerij officieel een feit.

Nadat het nieuwe podium voor kunsten in september 2017 van start is gegaan, zit De Brouwerij nu midden in het tweede seizoen. Alles wijst erop dat De Brouwerij een plek in het culturele leven van Alkmaar heeft veroverd. Alle reden voor een feestje en een goed moment om de naam De Brouwerij aan de nieuwe podiumzaal te verbinden.

De Brouwerij is een vernieuwend, actueel en onderscheidend podium voor beginnende talentvolle en meer ervaren theatermakers en kunstenaars. De Brouwerij geeft hen de ruimte om creatieve originele voorstellingen te spelen of andere kunstzinnige uitingen te tonen. Voor het houden van podiumavonden is Stichting De Brouwerij een unieke samenwerking met Grand Café Koekenbier aangegaan.

Sinds de start verzorgt De Brouwerij maandelijkse Salonavonden. Tijdens deze Salonavonden delen artiesten en kunstenaars van verschillende kunstzinnige genres het podium en maken zij gebruik van de ruimte die De Brouwerij hen biedt. Het enigszins informele karakter van de Salonavonden zorgt voor contact tussen de optredende artiesten en het publiek. De voorstellingen winnen daardoor aan scherpte en intimiteit. Voor het eerste De Salonavonden vinden plaats op elke derde vrijdagavond van de maand van september tot en met mei.

Dit seizoen (2018-2019) is De Brouwerij een samenwerking met SBS Jazz aangegaan. Samen organiseren zij een vijftal jazz-concerten. Er staan voor dit seizoen nog twee concerten op stapel, namelijk op 1 februari en 1 maart. Vrijdag 17 en zaterdag 18 mei organiseert De Brouwerij een festival voor jonge talentvolle artiesten en kunstenaars in de leeftijd van 15 tot en met 25 jaar. Het festival draagt de naam "Doorbraak", waarmee De Brouwerij ook de ambitie van dit festival weergeeft.

Jongeren die mee willen helpen om tot festival tot een succes te maken, kunnen een mailtje sturen naar: debrouwerij1707@gmail.com of bellen naar tel. 06-85257466.

De ambitie van De Brouwerij is te groeien naar een volwaardig podium voor kunsten met een brede programmering. De Brouwerij wil zich graag spiegelen aan bijvoorbeeld De Pletterij in Haarlem, Nieuw Werk in Amsterdam of De Komijnen in Utrecht.

Informatie over De Brouwerij is te vinden op facebook: debrouwerijalkmaar.