• 21 Grams.

    Podium Victorie
  • Dark Rosie.

    Podium Victorie
  • 3 Point Landing.

    Podium Victorie

Feelgood Festival

ALKMAAR Het Feelgood Festival is het zomerfestival waarbij je je regenponcho sowieso kunt thuislaten. Maar liefst 13 lokale en regionale bands spelen zondag 23 juni tussen 14.00 en 23.00 uur in de twee zalen van Podium Victorie en maken er een feestje van. In totaal is er acht uur non-stop muziek voor het goede doel want alle bands spelen gratis en voor niks. De opbrengst van dit 19de FeelGood Festival is bestemd voor het vervullen van muzikale wensen van instellingen voor kwetsbare groepen uit Alkmaar en omgeving.

Bezoekers kunnen acht uur lang genieten van non-stop muziek, afwisselend op twee podia. Dertien Noord-Hollandse bands en Noord-Hollandse DJ treden belangeloos op om geld in te zamelen voor het goede doel. De opbrengst van het festival wordt gebruikt om muzikale wensen in vervulling te laten gaan van lokale en regionale maatschappelijke organisaties, waaronder zorginstellingen, scholen voor speciaal onderwijs en respijthuizen. Dit jaar is het ingezamelde geld bestemd voor de Platanenhof in Alkmaar, het Geheugenkoor Alkmaar, Orthopedagogisch Dagcentrum De Vijfhoek Heiloo en Villa Westervenne Heiloo.

Om zoveel mogelijk muziekliefhebbers het naar de zin te maken is gekozen voor een gevarieerd programma, van hardrock tot Nederlandse luisterliedjes en van funky jazz tot rap. Maar bijvoorbeeld ook een optreden van het Regionaal Jeugdorkest Artiance en de première van Knipøg, het nieuwe project van Harold Koopman (Herr Alt) en Robert Dender. De opening van FeelGood Festival #19 wordt verricht door Annemiek Klever, de bekendste culturele duizendpoot van Alkmaar.

Om de terugkomst in Victorie te vieren zal de organisatie groter uitpakken dan andere jaren. In samenwerking met de buren, Filmhuis Alkmaar, wordt op de dag voorafgaand aan het FeelGood Festival de ontroerende documentaire "Miracles of Music" gedraaid. Hierin wordt duidelijk hoe groot de impact van muziek is in de zorg, bij oorlogstrauma's en zelfs op de Intensive Care. De film wordt ingeleid door Jennemieke Otger, o.a. muziektherapeut bij Triversum Alkmaar en na afloop is gelegenheid voor het stellen van vragen.

Voor de trouwe bezoekers van het FeelGood Festival is het van belang te weten dat dit jaar geen kinderprogramma is georganiseerd. Line Up: RJO (Regionaal Jeugdorkest Atriance) - De Nok – Openfire - Monkey Sandwich - Piet Visser Band - Mr. Magic - 21 Grams - 3 Point Landing -Twelve04 - Dark Rosie - Los Otros Pendejos – Knipøg - Charmless i - DJ Ome Roog

Tickets voorverkoop via podiumvictorie.nl € 10/ Deurtickets  €11,50. Onder 16 jaar gratis. Zaal open om 14.00 uur