• Lenny Oosterwijk

Ester Naomi Perquin in de Cultuurkoepel

HEILOO De Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo presenteert op woensdag 21 februari de derde Literaire Salon in de Cultuurkoepel met Ester Naomi Perquin, Dichter des Vaderlands.

Op het podium wordt verteld, voorgelezen, beschouwen, gevraagd, gekocht en gesigneerd. Tussendoor kunnen bezoekers genieten van een driegangendiner. De Literaire Salon is een samenwerking tussen de Vrienden van de Cultuurkoepel, de Eerste Bergensche Boekhandel, de Cultuurkoepel Heiloo, de Bibliotheek Kennemerwaard en de Muziekschool Heiloo.
Ester Naomi Perquin (1980) is voor twee jaar de huidige Dichter des Vaderlands. Zij leverde bijdragen aan onder meer De Gids, Trouw, De Volkskrant en NRC. Ze co-presenteert en programmeert De Nacht van de Poëzie in Utrecht. Perquin schrijft naast gedichten ook essays, verhalende poëzie en korte verhalen en ze geeft workshops en masterclasses. Met grote regelmaat draagt ze haar werk voor op festivals in binnen- en buitenland. Haar maatschappelijk engagement gaat ver, zo schreef zij bijvoorbeeld de uitgangspuntennota voor het Rotterdamse cultuurbeleid. Perquin staat midden in het leven en maakt de wereld om ons hen herkenbaar en invoelbaar.

De Literaire Avond duurt woensdag 21 februari van 19.00 tot 23.00 uur. In verband met de catering moeten geïnteresseerden drie dagen van tevoren reserveren. Kaarten kosten 45 euro en zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via www.cultuurkoepelheiloo.nl. Kaarten ook verkrijgbaar bij de Verhalenkamer/VVV landgoed Willibrordus.