• Cor Bos

    Alef Starreveld

Ere-insigne voor de zelfbenoemd burgemeester van Oudorp Cor Bos

ALKMAAR Oudorper Cor Bos is door burgemeester Piet Bruinooge verrast met een ere-insigne in goud van de stad Alkmaar. Cor krijgt de onderscheiding als blijk van waardering voor onder meer zijn inzet voor de inwoners van Oudorp en de Oudorperpolder. Hij is een bekend gezicht in de wijk.

De heer Bos zet zich al sinds 1980 in voor de inwoners en organisaties in Oudorp en de Oudorperpolder. Hij is maatschappelijk betrokken en staat altijd voor iedereen klaar met een advies, een praatje of een helpende hand. Zo was hij organisator van de jaarmarkt in 2007, waar hij het met rad van fortuin een mooi bedrag ophaalde voor De Oldeburgh. Ook organiseert hij de jaarlijkse intocht van Sint Nicolaas en heet hij de Goedheiligman ieder jaar van harte welkom in Oudorp. Cor is ook de drijvende kracht achter de wijkkrant Oudorp en legt in die rol verbindingen tussen inwoners en ondernemers.

Cor kreeg de onderscheiding uit handen van 'collega'-burgemeester Bruinooge voor zijn jarenlange inzet en inspanningen voor Oudorp.  Naast zijn activiteiten voor de jaarmarkt, wijkkrant en Sint-intocht is Cor ook actief in de Oranjevereniging en vraagt subsidies aan voor allerlei activiteiten. Bij de onlangs afgeronde nieuwbouw aan het Oudorperplein was hij ook nauw betrokken. Hij bezocht de vergaderingen en gaf daarin ook zijn visie op de plannen.

Als zelfbenoemde burgemeester van Oudorp opende Cor tevens onder meer het kunst- & cultuurweekend en de vestigingen van Albert Heijn en Etos in het nieuwe winkelcentrum Oudorp. Ook nodigde Cor het Alkmaarse college van burgemeester en wethouders uit voor een rondwandeling door Oudorp, waarin hij ze de mooie plekken van het dorp liet zien, maar ook de pijnpunten. Cor wordt omschreven als 'een duizendpoot, iemand met grote maatschappelijke inzet, iemand om te koesteren!'