• Alef Starreveld
  • Alef Starreveld
  • Alef Starreveld

Elvis Tribute Dinnershow

Angelique Starreveld

HEILOO Eindelijk was het dan zover. Afgelopen vrijdag vond de langverwachte en volgeboekte Elvis tribute dinnershow plaats in het Fletcherhotel in Heiloo. Een verslag.

Opgetogen en met duidelijke voorpret komen de gasten rond 18.30 de zaal in en worden begeleid naar de gereserveerde plaatsen. Zij kijken uit naar een swingende muzikale avond en een heerlijk drie-gangen diner, voorgeschoteld op mooi gedekte tafels.

Terwijl het restaurant langzaamaan vol loopt, zijn de Elvis imitators, de band, de achtergrondzangeressen en de crew zich aan het voorbereiden om de gasten een onvergetelijke avond te bezorgen. De line up bestaat uit de wereldtop onder de Elvis imitators: Gordon Davis, Ciaran Houlihan, Juan Lozano en Michael Glaysher. Zenuwachtig, dat zijn ze niet meer, al ruim 12 jaar treden de zangers, de Gracelandband en achtergrondzangeressen Mills & Boone met elkaar op. Een sfeerverslag.

Van jongs af aan zijn de beroepszangers al geïnspireerd door de muziek en de zo typerende swingende moves van Elvis. Gordon Davis vertelt: "Rock en Roll is mijn lust en mijn leven, mijn jeugd op Malta was verweven met Elvis en op een gegeven moment ging het zo goed dat ik met optreden mijn brood kon verdienen. Fantastisch was het om prijzen te winnen zoals de Elvis Master Champion, European Champion en Images of The King World Champion".

Hoe bereid je je voor op de shows? "Tsja, we zijn nu zo op elkaar ingespeeld dat we ons eigenlijk niet meer voor hoeven te bereiden, samen vormen we een goed lopend team. Het enige wat soms opbreekt, is het reizen, zoals vandaag zijn we al sinds 04.00 in de ochtend in touw en dat zijn dan lange dagen. Verder moet ik altijd even opletten met wat ik eet op zo'n avond voor de show, met een volle maag lukken al die swingende moves toch minder", aldus Davis.

Michael Glaysher haakt in: "Tijdens onze tours eet ik bijna helemaal niet, dat werkt gewoon niet bij mij. Dat geeft helemaal niets, na de optredens haal ik dat weer in. Het is een ontzettend leuk beroep trouwens en ik ben blij dat ik dit talent heb meegekregen. Al vanaf jonge leeftijd heb ik de gitaar vastgepakt en ik ben niet van plan om die ooit nog los te laten. Ik ben nu 22 jaar en mag mezelf gelukkig prijzen om dit allemaal mee te maken".

Dan is het zover, klokslag 19.00 uur terwijl de gasten genieten van de luxe uitziende voorgerechten, begint de show met het optreden van Elvis imitator van het eerste uur, Juan Lozano. Met applaus betreedt hij het podium en opent de swingende avond met een solo optreden op gitaar en pianospel. De gasten genieten zichtbaar van het optreden en het eten.

Om 20.00 uur is het tijd voor de jonge Michael Glaysher om het podium te betreden. Met veel verve en swing behaagt hij het enthousiast meezingende publiek als Elvis uit de jaren '50, gevolgd door de Maltese Gordon Davis die ook alles uit de kast haalt om het publiek te laten mee dansen. De sfeer is dan ook uitgelaten en de gasten dansen soepeltjes mee op de Elvis' songs.

De organisatrice Petrie Kuizenga is in haar nopjes: "Mooi hè? Deze avond is zo georganiseerd dat we rustig beginnen tijdens het diner en dan langzaamaan het up-tempo opbouwen. Dan kunnen de voetjes van de vloer".

Backstage is Ciaran Houlihan zich in de origineelste jumpsuites aan het hijsen voor de slotact. 'Elvis is still alive', is het motto van deze winnaar van de grootste Elvis contest in Europa.

Ciaran: "Aankleding is de helft van de show. Wat ik nu mee heb aan kostuums is nog maar het topje van de ijsberg. Vanavond doe ik de slotact, natuurlijk samen met de Gracelandband en Mills & Boone. Wij hopen dat onze gasten een heerlijke avond hebben".

Onder luid applaus betreedt Ciarian het podium en met een spetterend optreden rondt hij de bruisende avond af.

De gasten van de avond: "We hebben zo genoten van alle Elvis acts, een swingend geheel, het eten was heerlijk. Wij komen zeker terug, een superavond!"