• Elvis komt weer tot leven tijdens de tribute in Heiloo.

    Eva brand

Elvis imitators in concert

HEILOO Ook dit jaar is Fletcher Hotel Heiloo het decor van een swingende bijeenkomst waarbij de beste Elvis Tribute Artists ter wereld The King eren. Op vrijdag 17 mei gaat om 18.30 de zaal open en vanaf 19.00 uur start de dinnershow. Het feest gaat door tot ongeveer 23.30 uur.

Door Angelique Starreveld

De line-up bestaat uit de wereldtop onder de Elvis imitators: Gordon Davis komt uit Malta, is al op jonge leeftijd begonnen met het zingen van Elvis nummers en heeft er later zijn beroep van gemaakt. Elvis Master Champion, Eurpean Champion, Images of The King World Champion, al deze titels vielen Davis al ten deel en bewijzen zijn talent. Ciaran Houlihan komt uit Ierland is een alleskunner op gitaar en speelt met gemak alle nummers mee. Hij zal Elvis in de jaren zeventig ter gehore brengen en draagt daarbij de origineelste jumpsuites. 'Elvis is still alive', is het motto van deze winnaar van de grootste Elvis contest in Europa.

Juan Lozano komt uit Wales en was een van de eerste zangers in dit vak en speelt alles uit zijn hoofd. Hij heeft opgetreden met de echte bandleden van Elvis en heeft daarom ook heel veel interessante anekdotes over het leven van Elvis. Zeker de jonge Elvis gaat Juan Lozano volledig natuurlijk af. Michael Glaysher komt uit Engeland en is een rijzende ster als Elvis Tribute Artist. Door zijn jonge leeftijd is hij goed in staat om de energieke, ongepolijste Elvis uit de jaren '50 neer te zetten en gaat terug in de tijd dat Elvis zijn swingende zangcarrière begon.

Mills & Boone uit Engeland worden beschouwd als de werelds beste achtergrond zangeressen in de Elvis Tribute Artists wereld. Deze twee alleskunners zullen de artiesten ondersteunen met hun stem en hun uitstraling. Zij worden begeleid door een live band voor extra ambiance. De Elvis imitators proberen niet Elvis te zijn, maar in al hun passie de muziek van Elvis in leven te houden en als eerbetoon naar Elvis Presley The King Of Rock en Roll.

Meer informatie is te vinden op www.fletcherhotelheiloo.nl/nl/fletcher-events.

Volgende week een terugblik op dit bijzondere event in deze krant.