• Siona Oosterkamp zet zich met haar website 'You Ontmoeten' in voor eenzame jongeren.

    Alef Starreveld

Eenzaamheid onder jongeren

ALKMAAR ''Ik was een eenzame jongere…..maar nu ben ik….ik. En ik ben hartstikke blij met ik.'' Met deze zin stelt Siona Oosterkamp zich voor op haar website 'You Ontmoeten'. Zij heeft deze website opgestart voor jongeren die behoefte hebben aan contact. Het uitgangspunt is om jongeren op een laagdrempelige en ontspannen wijze bij elkaar te brengen.

Siona: "Hoewel ik opgroeide in een liefdevol gezin, heb ik mij vanaf de basisschool vaak genoeg eenzaam gevoeld. Dit kwam ook doordat ik gepest werd. Ik herinner nog goed dat ik voorin de klas zat en iedereen begon te roepen dat ik stom was. Het gevoel wat je dan hebt, is bijna onbeschrijfelijk verdrietig. Thuis praatte ik hier niet over, want hoe leg je dit uit?"

Siona vervolgt: "Ik ben nu 37, woon samen met mijn vriend en dochtertje in Heerhugowaard en ben sinds november 2018 pleegouder voor crisisopvang. Ik heb veel verschillende banen gehad, maar nergens vulde het mijn gevoel van optimaal geluk. In mijn werk kon ik wel iets voor mensen betekenen, maar het was allemaal oppervlakkig. Mijn platform ben ik gestart vanuit de behoefte iets voor een ander te kunnen betekenen. Ik heb mij lang onzeker gevoeld en het heeft veel tijd gekost om nu eindelijk te kunnen zeggen en voelen, dat ik gewoon helemaal oké ben met wie ik ben.''

''Deze eenzame, moeilijke, lange weg wil ik voor anderen makkelijker maken en daarom ben ik You Ontmoeten gestart helemaal ontworpen vanuit de behoefte die ik destijds had, namelijk contact met andere jongeren en leuke dingen doen met elkaar. You Ontmoeten biedt mogelijkheden tot chatten met anderen. Makkelijk vanuit de eigen slaapkamer contact maken op elk gewenst moment. Daarnaast kan je als lid elke week mee met een wandeling, even lekker de buitenlucht in. Ook is er elke maand een uitje zoals wandklimmen of bijvoorbeeld high tea. Jongeren die in het bezit zijn van de Alkmaarpas, Huygenspas en Meedoenpas kunnen hier het avondje mee betalen".

Siona tegen eenzame jongeren: "Ik weet dat het heel erg moeilijk is om toe te geven dat je op zoek bent naar contact en een eerste stap zetten, is heel lastig, maar wel erg dapper. Aansluiten bij mijn website kan jou veel brengen. Je hebt contact met gelijkgestemden dus je hoeft je niet te schamen. Kijk vooral op www.you-ontmoeten.nl. Het lijkt mij super leuk om You te ontmoeten, omdat You gezien mag worden!"