• Bas en Robin hebben al heel wat van de wereld gezien.

    Bas en Robin Warnars

Een jaar uit een rugzak: Alkmaarders maken boek van reisavonturen

ALKMAAR In 364 dagen reisden Bas en Robin Warnars uit Alkmaar met 123 bussen, 8 motoren, 5 treinen, 5 fietsen, 4 4WD's en 2 huurauto's door 22 landen. Ze legden 45.723 kilometer over land af en 2.926 kilometer over zee. Ze sliepen in 117 bedden, staken 31 keer een grens over, betaalden in 21 valuta's en versleten 5 zonnebrillen. Het jonge echtpaar maakte van al hun reisavonturen verhalen die zij bundelden en uitbrachten in het boek 'Een jaar uit een rugzak'. Met dit boek willen ze de lezer graag meenemen op reis.

Alkmaarders Bas en Robin en zijn alweer een paar jaar getrouwd en leiden, volgens eigen zeggen, een zuinig leven, om hun grootste hobby te kunnen bekostigen: 'reizen'. En dat doen ze niet naar Frankrijk of Spanje, maar zoveel mogelijk buiten de gebaande paden en het liefst zo ver mogelijk.

'Het virus begon in 2007 met een interrailtour door Europa waarin we onze, veel te zware, rugzakken van plek naar plek zeulden', begint Robin. 'Toen werd onze passie voor onderweg zijn al duidelijk: meer dan een paar dagen op één plek zijn, is aan ons niet besteed en de grootste ervaring van een reis is de reis zelf', vult Bas aan. Dit zou zich in de jaren hierna dan ook vertalen in honderden bussen, (huur)auto's, tricycles, rickshaws, boten, treinen en andere vormen van transport. Het aantal vluchten proberen ze altijd minimaal te houden.'

In 2009 volgde hun eerste Azië-reis naar Maleisië. Het werd een fantastische reis met veel hoogtepunten. 'Na nog een maand India in 2011 en een kort bezoek aan Marokko in 2012 begon na veel sparen en voorbereiding onze grote reis in 2013. Met ieder twaalf kilo op onze rug doorkruisten we in een jaar 23 landen, waaronder het hele Amerikaanse continent van onder naar boven. Dit bleek de honger naar reizen nog niet volledig gestild te hebben want daar werd een van vier maanden door Azië en Oceanië aan toegevoegd.'

Alle avonturen werden opgetekend en het echtpaar besloot om er een boek van te maken om andere mensen te inspireren ook een reis te maken.

'Een jaar uit een rugzak' is verkrijgbaar via www.boekenbestellen.nl.