• Er wordt fossielvrij getankt.

    Tamoil

Dieselrijders uit Alkmaar gaan fossielvrij

ALKMAAR Wethouder Marcel van Zon van de gemeente Alkmaar en Stadswerk072 directeur Peter Mol hebben woensdag de eerste Blauwe Diesel pomp in Noord-Holland officieel in gebruik genomen. Vanaf nu kunnen ook dieselrijders uit Alkmaar fossielvrij rijden.

Blauwe Diesel is sinds april te koop bij de Tamoil Express stations in Akkrum, Drachten, Kollum, Leeuwarden, Marrum, Suameer, Winsum en Wolvega. Na een geslaagde testperiode op deze Friese tankstations bekeek Tamoil de mogelijkheden om Blauwe Diesel ook buiten Friesland op meer van haar stations aan te bieden. Het duurzame alternatief voor diesel is nu dus ook verkrijgbaar op het Tamoil tankstation aan de Bestevaerstraat 71 in Alkmaar.

Blauwe Diesel B100 is een HVO, een Hydrotreated Vegetable Oil, die volledig wordt geproduceerd uit hernieuwbare en duurzame grondstoffen. Zo is deze diesel geheel fossielvrij en emissiearm. Blauwe Diesel wordt gemaakt van afval- en reststoffen. De grondstoffen gaan daarom niet ten koste van de voedselketen, maar hebben altijd eerst een voedseldoel gediend.

Daarnaast reduceert Blauwe Diesel B100 de CO2-uitstoot met maar liefst 89% ten opzichte van gewone diesel. Leuk om te weten is dat Blauwe Diesel ook werkelijk blauw van kleur is. Blauwe Diesel B100 voldoet aan de brandstofnormeringen ASTM D975 en EN 15940. Bovendien is het product ook ISCC-EU gecertificeerd.