• Tyler is een echte, stoere kater.

    Stichting Zwerfdier Alkmaar

Baasje gezocht voor Tyler

ALKMAAR Stichting Zwerfdier Alkmaar is deze week op zoek naar een nieuw baasje voor de gecastreerde kater Tyler (30-05-2010). Hij kan niet met andere dieren geplaatst worden.

Zijn mooie naam komt uit het Engels en betekent "Tegelzetter". Nu droomt Tyler al lang van een tegeltje boven zijn mandje met de tekst: "Oost west thuis best". Wie maakt zijn droom waar?

Lange tijd liep Tyler rond op de vindplaats. Zijn vinder zag dat hij bijna niets meer at. Dit was het moment om aan de bel te trekken. Tyler is toen naar de dierenarts gebracht. Die zag dat zijn gebit heel slecht was. Inmiddels is hij naar de tandarts, kapper en manicure geweest. Nu voelt hij zich weer helemaal goed en mag hij op zoek naar een nieuw huisje.

De mensen van Zwerfdier kennen Tyler als een lieve, rustige en bescheiden kat. Je kunt hem goed aaien, maar Tyler wil wel graag dat dit rustig gebeurt. Dan begint hij te kroelen. Kammen vindt hij bijvoorbeeld heel fijn, maar dan wil hij de kam niet zien. Die vindt hij eng. Dus als je dat tactisch doet, geniet Tyler er erg van. Andere katten vindt hij niet leuk. Heel graag wil Tyler een tuintje omdat hij zo geniet van de buitenlucht. Graag woont hij als enige dier in huis. Kinderen vindt hij niet leuk, die zijn veel te druk voor hem. Rustige mensen waaraan hij kan wennen en die hem liefdevolle aandacht geven, vindt hij wel leuk. Belangrijk: Tyler mag niet geplaatst worden in de buurt van de Johan Vermeerstraat in Heerhugowaard.

Zijn rechteroog is een punt van aandacht. Deze traant een beetje. Dit kan chronisch zijn, maar medicatie hiertegen is niet nodig.

Interesse? Neem contact op via tel. 072-561 24 82 of kijk op www.stichtingzwerfdier.nl.

Bron: Stichting Zwerfdier Alkmaar