• De mussen vallen uit de boom, maar bij De Meent wordt hard gewerkt aan het nieuwe ijsseizoen.

    Alkmaar Sport - Mike Bink fotografie

De Meent nu al druk met nieuwe schaatsseizoen

ALKMAAR Je kunt het je bijna niet voorstellen met de tropische hitte die momenteel Nederland in zijn greep houdt, maar bij Sportcomplex De Meent wordt achter de schermen hard gewerkt aan een nieuw schaatsseizoen. De opening staat gepland op vrijdagavond 11 oktober. Tot die tijd moet er nog wel het een en ander gebeuren. 

In de zomer van 2018 heeft er natuurlijk een enorme renovatie plaatsgevonden op de ijsbaan. Zowel de koeltechniek als de betonnen bovenlaag is vernieuwd. Het is toen gelukt om op 12 oktober open te gaan. De eerste maand lag er fantastisch ijs, maar in de maanden november en december waren er geregeld problemen. Een woordvoerder: "De laatste maanden hebben we enorm veel tijd en energie gestopt om het ijs weer op een beter niveau te krijgen. We zijn hier redelijk in geslaagd. Met 21 baanrecords, een fantastisch verlopen NK Masters en zeer positieve reacties van met name de schaatsschool hebben we toch een positief gevoel overhouden aan dit seizoen. Ook het sluiten van de windsleuf tussen de ijsbaan en het sportcomplex heeft geresulteerd in stabielere condities."

Na 1,5 jaar is kleedkamer 5 (aan de linkerkant, naast de 400-meterbaan) eind november weer open gesteld voor publiek. De twee tijdelijke kleedkamers op de patio zijn na het winterseizoen weggehaald. Doordat de ijshal steeds meer verhuurd wordt, is er ook intensief gebruik gemaakt van kleedkamers 1, 2, 3 en 4. "We proberen de inzet van de kleedkamers zo goed mogelijk te sturen, maar beseffen dat er bepaalde piekmomenten zijn die we niet gemakkelijk kunnen oplossen."

Alle sportaccommodaties binnen de gemeente Alkmaar zijn rookvrij. Buiten de accommodaties is echter openbaar terrein en wetgeving en handhaving is niet eenvoudig. Met name de rooklucht en de rommel als je het pand binnenkomt,  is een veelgehoorde klacht. "Ook hier zullen we in de zomer weer een stap in maken."

Het parkeren op de stoep of voor de entree is voor veel bezoekers iets om te delen. Inmiddels is er een 'Zoen + Zoef' lus gecreëerd om sporters en kinderen af te zetten en door te rijden. Daarnaast is het gebruik van de stoep ontmoedigd door obstakels, zowel plantenbakken als paaltjes, in het pad. Ook de parkeerplaatsen voor mindervaliden hebben een nieuwe plek gekregen.