• Achref Adhadhi speelt de voorstelling Amboula.

    Achref Adhadhi

De Hout op Stelten: festival voor kinderen

ALKMAAR Voor de zevende keer vindt het kinderfestival De Hout op Stelten plaats in de Alkmaarder Hout. Dit jaar wordt voor het eerst geen alcohol geschonken aan publiek. Zondag 27 mei van 13.00 tot 17.00 uur zijn kinderen welkom. De toegang is gratis en de presentatie wordt verzorgd door Herman Jager. 
Het festivalthema is Vriendschap en alle voorstellingen haken daar op in. Programmeur Beth van der Ham-Edwards heeft in samenwerking met stichting Vrolijkheid een project opgezet om samen met de kinderen van het AZC een interactieve theater workshop te maken. De workshop gaat over een onverwachte vriendschap tussen een pinguïn en een jongen. De vele uitdagingen door de verschillende talen en culturen geven een nieuwe kijk op het thema Vriendschap.
De grappige familievoorstelling Amboula gaat over het sluiten van nieuwe vriendschappen. Een man, gespeeld door Achref Adhadhi, zoekt vrienden om zijn verjaardag mee te vieren, maar hoe doe je dat als je een beetje wereldvreemd bent? Veel grappen maken, dat helpt. Amboula is Tunesisch voor ballon. De Toneeljuf brengt een bijzondere voorstelling, waarbij kinderen actief betrokken worden en mee kunnen spelen en toneelgroep Spiegel speelt een eigen bewerking van het sprookje Doornroosje. Verder is er een speurtocht, kinderen kunnen Soepp maken, van afvalmateriaal hun eigen vriendje knutselen, deelnemen aan een dansworkshop en genieten van verhalen die in de tent van Bibliotheek Kennemerland worden voorgelezen. El Kombi SUP verzorgt een 'trashwalk' om afval op te halen in De Hout. In Kunstnest is werk te zien van kunstenares Maria del Carmen. Meer informatie via www.cultuurparkdehout.nl.