• Cartouche

Clean Pete speelt in Grote Kerk De Rijp

DE RIJP Het Nederlandse popduo Clean Pete komt zaterdag 24 november voor een voorstelling naar de Grote Kerk. Clean Pete speelt vanaf 20.30 uur Nederlandstalige up tempo pop, folkliedjes en verstilde nummers. Kaarten kosten €15. In de voorverkoop zijn deze verkrijgbaar via www.cartouche-graftderijp.nl , bij DA-drogist Rijkes en woonwinkel De Huiskamer in De Rijp. En voor jongeren: op vertoon van je CJP krijg je €2,50 korting als je vlak voor de voorstelling je kaartje koopt. 

Al voordat hun eerste cd uitkwam, nam Nederpopicoon Anne Soldaat de dames van Clean Pete onder zijn hoede. Dit resulteerde in een herkenbare samenwerking en goed ontvangen cd's. Ook werden ze vrij snel uitgenodigd voor optredens bij DWDD, de Parade, Pinkpop en Noorderlicht. Clean Pete bestaat uit de tweelingzussen Loes en Renée Wijnhoven, Sam van Hoogstraten en Kees Schaper. De zussen zingen en spelen cello en gitaar en zorgen voor de bijzondere tweestemmigheid waar de groep zo bekend om staat.

De voorstelling staat in het teken van hun laatste album 'afblijven'. Het is een afwisselend album met 'sixties'-garagebeat, 'surf riffs', ingehouden nummers en moderne meedansers. Het album kwam in februari 2018 uit en werd meteen goed ontvangen in de landelijke pers. Dat het muzikaal wel goed zit met de groep, blijkt uit de programmering: in april 2019 treden ze op in de kleine zaal van het Concertgebouw. Organisator Cartouche heeft met de uitnodiging van Clean Pete in De Rijp een voortvarende keus gemaakt.