• Megin Zondervan

Circusartiesten veroveren De Vest

ALKMAAR Het eerste circusgezelschap opgericht door in Nederland opgeleide circusartiesten, Tall Tales Company, staat op 8 februari in Theater De Vest in Alkmaar.

Tall Tales Acrobatics is het eerste Nederlandse moderne circusgezelschap, opgericht door alumni van de circusopleiding in Rotterdam. Wereldwijd is er een grote circustraditie, en zijn de voorstelling onwijs populair, waardoor veel studenten na hun opleiding naar het buitenland vertrekken. Oprichters en spelers Maartje (27) en Harm (31) besloten om in Nederland te blijven en zien het als hun missie om modern circus in Nederland een groter podium te geven. Dat gaat goed, want dit seizoen staan zij met hun eerste theatertournee in maar liefst in 16 theaters in Nederland en België.

In de voorstelling combineren ze jongleren, luchtacrobatiek, partner-acrobatiek en dans met dialogen, intense monologen en veelzeggende stiltes. De strijd tussen trouw blijven aan jezelf en het verlangen naar overgave is voelbaar, in een visueel theaterspektakel. De voorstelling is geregisseerd door Luc van Esch, die voorheen onder andere speelde bij Jakop Alhbom. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterdevest.nl.